Сега четете
„За“ избори „две в едно“ са БСП

„За“ избори „две в едно“ са БСП

От „БСП за България“ заявиха пред журналисти в парламента, че са „за“ избори „две в едно“.

 

Този парламент е изчерпан, няма възможност за мнозинство, трайно, и за правителство, каза председателят на парламентарната група Корнелия Нинова. Тя заяви, че ако третият мандат дойде при тях, ще го върнат веднага. Няма да участваме в разговори за втория, и за третия също, каза тя.

 

Ние сме „за“ избори „две в едно“ по няколко причини, заяви Нинова. Първо, за да не се харчат излишно пари в тази криза за два избора, и второ – би била по-висока избирателната активност, което е важно за легитимацията на институцията. Постоянно пада избирателната активност в последните избори, това е много лош знак за отчуждаване на обществото и на българските граждани от политиката, коментира Нинова.

 

Водим разговори с десетки леви движения, партии, и вчера имахме такова събитие в Пловдив, правим го в цялата страна и може би съвсем скоро ще направим и едно голямо национално, каза в отговор на въпрос Нинова.

 

Попитана колко депутати очакват при нови избори, тя коментира, че не правят такива сметки.

Вижте и

 

На въпрос очакват ли „Продължаваме промяната – Демократична България“ да върнат изпълнен мандат на президента, тя отговори, че „от тях всичко може да се очаква“. По думите ѝ много често си сменят мнението и позициите. Ще видим днес, малко остава до 15:00 ч., каза Корнелия Нинова. Според нея е разумно да върнат бързо мандата. Няма смисъл от бавене, смята Нинова.

 

Според Корнелия Нинова изборът на президента за третия мандат ще е труден. Пожелавам му да прояви разум, добави тя.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре