Сега четете
Би било добре изборите да са „две в едно“, но отговорността е в президентството

Би било добре изборите да са „две в едно“, но отговорността е в президентството

Според нас би било добре изборите да са „две в едно“, но отговорността е в президентството. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов. Той допълни, че ИТН са за избори „две в едно“, защото ще бъде по-добре за държавата организационно и финансово. Според Йорданов при такъв вариант вероятно ще има и по-голяма избирателна активност.

 

Трябва да се отиде на избори веднага. Не знам защо постоянно се предъвква тази тема, че ако третият мандат дойде при нас, може да се случи нещо по-различно от това, което сме обявили, посочи Йорданов. По повод обявеното днес от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), че ще върнат втория мандат неизпълнен, той каза, че Кирил Петков може да го осени и друго.

 

Тошко Йорданов каза още, че няма представа кой ще получи третия мандат. Той допълни и че когато ИТН са били при президента Румен Радев, държавният глава не е намекнал за третия мандат изобщо.

 

Попитан ще върнат ли ИТН веднага мандата, Йорданов отговори: „разбира се“. Ние отдавна казваме, че трябваше да има избори, още преди девет месеца, добави той.

 

Вижте и

Могат да постъпят като ГЕРБ, би било забавно за всички нас, отговори Тошко Йорданов на въпрос дали допуска все пак ПП-ДБ да върнат пълна папка.

 

Той отговори утвърдително на въпроса дали очаква конституционна криза, ако всички в списъка с потенциални премиери откажат. „На президента му е даден списък от десет човека, основно от ГЕРБ“, коментира Йорданов и допълни, че ПП-ДБ са дали възможността ГЕРБ да имат и служебен кабинет. Което според него е доказателство колко грешни са приетите конституционни промени.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре