Росен Желязков не е председател на НС

Отстраниха предсрочно Росен Желязков от ГЕРБ като председател на Народното събрание. „За“ гласуваха 129 депутати, „против“ – 103

Оставката му беше поискана от три парламентарни групи – първо от „Възраждане“ и БСП, а късно вечерта в сряда – и от ПП-ДБ.

Точката влезе в дневния ред на парламента, въпреки че до ваканцията на депутатите остават два дни – 25 и 26 април.

Отстраняването на Желязков подкрепиха „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), БСП, „Възраждане“ и „Има такъв народ“.„Против“ гласуваха от ГЕРБ-СДС и ДПС.

Вижте и

Скъпи колеги, за мен беше чест да бъда председателят на 49-ото Народно събрание. Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Всички ние в тази зала сме хора, но хора, пратени от други хора, за да работим за хората. Като хора имаме нашите страсти, но като народни представители, имаме отговорност“, обяви след гласуването Росен Желязков.

През юни 2022 г. с гласовете на ГЕРБ-СДС, ИТН, ДПС и „Възраждане” беше приета оставката на Никола Минчев от ПП като председател на Народното събрание. Няколко дни по-късно с гласовете на същите партии беше свален кабинетът „Петков“ с гласуване на вот на недоверие.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре