Сега четете
Кметът на община Божурище внесе доклад за обновление и модернизиране на уличното осветление

Кметът на община Божурище внесе доклад за обновление и модернизиране на уличното осветление

Кметът на община Божурище Георги Димов внесе доклад за обновление и модернизиране на уличното осветление, който да се гласува на следващото заседание на Общински съвет – Божурище, което ще се проведе утре. В профила си във Фейсбук кметът информира, че Община Божурище е бенефициент по програма „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“, която се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост. Имаме готовност да кандидатстваме с проектно предложение „Изграждане на енергийно ефективни системи за улично осветление на територията на община Божурище“ и искрено се надявам Общински съвет – Божурище да даде своето съгласие Общината да кандидатства с това предложение, посочва Георги Димов.

 

Програмата има за цел да повиши енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление и да подобри условията на живот на населението, коментира кметът. Нашата цел е да подменим осветлението в цялата община, като с това си действие – спестим повече от 30% от първична енергия в системите за външно изкуствено осветление, допълва още кметът на Божурище.

 

Вижте и

Според него подмяната на уличното осветление ще доведе не само до спестяване на енергия, но и до много по-добро осветяване, видимост и по-добра визия на града и селата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре