Сега четете
Кира и Фрея са сред нетрадиционните имена на новородени в Несебър

Кира и Фрея са сред нетрадиционните имена на новородени в Несебър

Томая, Кира, Фрея, Дамир, Теодорос, Крисиян – това са по- нетрадиционните имена, с които са кръстени новородените деца през миналата година в Община Несебър.

Общината е подкрепила финансово родителите на 206 новородени. Еднократната помощ е в размер на 2000 лв, а общата сума, която e изплатeна, възлиза на  412 000 лв.

През 2023 година са се родили три двойки близнаци. От 206 деца – 111 са момчета, 95 са момичета. За 2023 година Общината е подкрепила финансово и седем двойки за инвитро процедури с общо 14 000 лв.

Един от приоритетите в социалната политика на Общината е грижата за най-малките и техните родители, както и стремежът да създава добри условия на живот, с които да задържи младите хора да живеят и работят на територията на общината.

Вижте и

Любословие.бг припомня, че от 2007 година Община Несебър отпуска за всяко семейство с новородено дете еднократна помощ от 2000 лв. , а няколко години по-късно отделя и средства за разходи по инвитро процедури на двойки и семейства с репродуктивни проблеми.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре