Сега четете
Георги Тахов: От утре започваме изплащането на „украинската помощ“

Георги Тахов: От утре започваме изплащането на „украинската помощ“

От утре започваме изплащането на „украинската помощ“, подкрепа ще получат над 51 хил. земеделски производители. Това заяви служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов преди началото на днешното правителствено заседание. Министър Тахов отбеляза, че предвидената сума е около 300 млн. лева, а подкрепата ще започне да се изпълнява седмица по-рано от предвиденото.

Това, което бяхме обещали и се бяхме ангажирали, е, че в срок до 15 май ще изплатим т.нар. компенсаторна помощ, която е помощ в подкрепа на земеделските производителите за негативите, които са предизвикани от войната между Русия и Украйна, разясни служебният министър на земеделието и храните.

Подкрепата е в две направления. В първото са т. нар. чувствителни сектори – растениевъдство и животновъдство. Те ще получат сума в размер на около 166 млн. лева. Другото направление е зърнопроизводството. Производителите на петте култури – пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед, рапица, както и маслодайните култури, ще получат суми в размер на 129 млн. лева. От утре започваме изплащането, потвърди служебният министър Георги Тахов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре