Сега четете
Жителка на с. Пролеша с 200 глоби за 60 000 лева заради липса на винетка

Жителка на с. Пролеша с 200 глоби за 60 000 лева заради липса на винетка

Жена от с. Пролеша има наложени 200 глоби за по 300 лева заради липса на винетка. Което означава, че дължима сума е 60 000 лева. Това стана ясно от жители на селото, които се срещнаха с главния прокурор Иван Гешев.

Недоволни жителите на село Пролеша излязоха на няколко протеста, защото твърдят, че са излъгани, че могат да пътуват без винетки от общината до София през 2020 г. Две години по-късно разбират, че това не е така, но вече имат натрупани глоби за хиляди левове. Хората твърдят, че са жертва на „държавен рекет” и настояват наложените им санкции да бъдат анулирани.

Очакваме до края на седмицата или 10-ина дни, за да може нашият казус да бъде решен, защото наказателните постановления започват да излизат, ефективно на повече от 200 човека, общо 190 000 от една камера. Това разказаха жителите на Пролеша след срещата с обвинител номер едно.

Доволни сме от това, че г-н Гешев прие нашия проблем. Още днес разбрахме, че са сезирали МС. Разбрахме, че са определили кратки срокове.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев се срещна днес, 16.01.2023 г., с жители на с. Пролеша.  На събитието присъства и заместник главният прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) Десислава Пиронева, съобщиха от пресцентъра на главна прокуратура.

Вижте и

Срещата се проведе след подаден сигнал от жителите на селото във връзка с наложените им глоби за неплащане на винетни такси. В сигнала си те посочват, че въпреки решението на Министерски съвет от 28.02.2020 г., че „живущите в с. Пролеша не следва да заплащат винетни такси при пътуване до гр. София по републиканските, обходните и околовръстни пътища, попадащи в границите на населените места“, камери на агенция „Пътна инфраструктура“ са заснемали автомобилите им и са им налагани глоби в продължение на повече от две години, без засегнатите да бъдат уведомени, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Във връзка със сигнала на жителите на с. Пролеша във Върховна административна прокуратура (ВАП) е образувана преписка.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре