Той е дипломиран психолог и социолог, който има и магистърска степен…
Това яйце не се нуждае от стоене в хладилник и може да го носите със себе си, докато решите да го изядете. Тоест може да се ползва за бърза закуска при преходи и други спортни мероприятия. Няма нужда от цялостно белене, но ще ви трябва малка лъжичка, за да го изядете. Като цяло, ако не сте прекалено гладни, ще ви засити за известен период от време- колко дълго е в зависимост от индивидуалните ви особености. Тук накратко ще ви обясня как да ползвате това яйце. Както виждате на снимката,
то е поставено в здрава опаковка, която обаче може да се отвори лесно- има прорез отстрани, който като се дръпне в противоположни посоки къса горната част и може да извадите яйцето. След това се обелва само единият връх на яйцето, колкото да може да влезе лъжичката и се изгребва съдържанието.
Белтъкът не е залепнал за черупката, така че се отделя изключително лесно, а жълтъкът е наситено жълт с червеникави оттенъци.
И нещо важно. Ако досега не сте опитвали такъв вид яйце, първият път ще ви се стори много солено- просто, защото е наистина много солено. При обработката му са използвали солта като консервант, за да не се развали. Може да изплакнете обелената част на яйцето с вода преди да започнете да го ядете. Във вътрешната част не е толкова солено. Мен лично едно яйце може да ме изкара няколко часа преди да огладнея отново, и то при положение, че работя през това време. Цената им е различна в зависимост от магазините, където се продават, но досега съм ги видял само в два азиатски супермаркета в Осло. Аз купих кутия с шест опаковани яйца за около 11.50 лв. Не е нещо, което е изключително приятно на вкус, но не е и много лошо, ако изключим солеността. Може да се каже дори, че е добро на вкус. Опакованото осолено сварено патешко яйце ще ви бъде от полза, ако сте много гладни, а нямате никаква друга храна. Заслужава си да го опитате еднократно, но не и да го ядете често.
Каква е вашата реакция?
Той е дипломиран психолог и социолог, който има и магистърска степен по Социална психология. Още по време на следването си започва да се занимава със спортна и когнитивна психология, мотивационна психология, здравословно хранене и коучинг, както и да провежда проучвания в сферите на етологията, епигенетиката, невропластиката, груповата динамика, поведенческата икономика и социалното инженерство. Понастоящем работи като Лайф коуч и НЛП терапевт, но всяка година отделя време и за практиката си на спасител и плувен инструктор.Въвежда в практиката няколко иновативни психологически техники, като „ходеща терапия“ и комбинация между класически масаж и психотерапия. Автор е на четири научнопопулярни книги и на една двустранна стихосбирка в съавторство с Армен Месропян. Има публикувани статии в списанията „Инсайт” и „Българска наука”.