Сега четете
Борисов: Бях против да се иска вот на недоверие

Борисов: Бях против да се иска вот на недоверие

Преди години президентът Радев, и тогава много пъти казах, че омразата, която насажда сред хората и сред партиите, ще убие политическия елит. Гледах интервюто на премиера Петков – както много други хора. По-късно ще извадим 12 неистини. Но, ако и аз продължа в тази посока – това е контрапродуктивно за страната.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кк. Албена, където участва в лятната академия „Жени ГЕРБ“ в Албена заедно с още 180 делегати.

По думите му след всичко казано през последните дни – той може да коментира политическите „заклинания“.

„Аз бях против да се иска вот на недоверие. Не че не го заслужават. Не че на трябва да си отиват веднага. Кражбите и корупцията в момента са в небивало положение“, подчерта той, цитиран от NOVA.

„Няма как ние да преработваме руски нефт. На бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лв. Да се реализират 300 млн. лв. печалба. Тази коалиция безпринципно се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше – ИТН срещу ГЕРБ, те бяха любимците. Ние не искаме да плащаме газ, четири път по-скъп. А и не отговарят какво става с танкера. Сложили си една маска „Борци срещу корупцията“. Било продоволствена криза. Ако беше ГЕРБ в управлението нямаше да им позволя да вдигнат цената на тока. Защото и миньорите, и АЕЦ-а са български“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Според него разделителните линии на ГЕРБ ще бъдат принципни. „А не дали харесвам Христо Иванов. За нас гласуват най-много. По дейността на партиите ще ги познаем. Те вкараха бюджет без 3-годишната рамкова прогноза. Усещат, че ще си ходят, и искат да оставят служебното правителство без пари. Кризата тепърва идва. ГЕРБ – тази партия е съградена от мен. Все едно къща от гола поляна“.

Вижте и

Той коментира и разширяването на ЕС.

„Убедени сме, че това трябва да се случи. И Украйна, и Молдова, и Северна Македония. Подписахме договор за добросъседство, който аплодираха от цял свят. За съжаление, вместо това да се надгради, ние отново се впуснахме да си литкаме със самолетчета. И вместо да хванат бика за рогата и сега в сряда да аплодираме разширяването, Петков подведе нашите евроатлантически партньори. И блокира процеса като го прехвърля на парламента. Той е в стрес и в ступор и се крие зад Народното събрание, защото не може да придвижи нищо, свързано със Северна Македония“, обясни Борисов.

Петков каза какво ще направи ако загуби вота на недоверие

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре