Сега четете
Кирил Петков: Президентът звучеше объркан

Кирил Петков: Президентът звучеше объркан

Според него държавният глава е трябвало да подкрепи сваления председател на НС Никола Минчев.

Премиерът Кирил Петков отвърна на критиките на президента Румен Радев.

Президентът реагира на грешни информации и не се вглежда в това какво хората искат. На кого му трябва стабилност, ако е на цената на задкулисни сделки, коментира Петков в интервю за Дарик радио. Държавният глава първо сравни парламента с тържище, в което се купуват и продават депутати, а днес каза, че Петков не е куриер, а премиер.

Президентът звучеше объркан, защото според мен някакви хора ходят и му казват грешна информация, каза още Петков, но обясни, че нямал проблем в комуникацията с президента.

Кабинетът можеше да е като камък, ако бяхме дали парите за пътища и Слави Трифонов нямаше да се сеща за Северна Македония, добави министър-председателят. Втори пример как би се стигнало до стабилност е да се откажем от КПКОНПИ, каза още Петков.

 

„Има нещо, което е много по-ценно от това да си политически стабилен и да откраднеш пари. Това е да изведеш един народ напред. Те не го осъзнават това и постоянно опитват да се договарят. Имахме брокери и от ГЕРБ и от ДПС да се разберем. Но да се разберем означава да сменим главния прокурор, да реформираме КПКОНПИ“, заяви премиерът, допълва Стандарт.

Вижте и

Президентът да се замисли защо същите хора, които бяха на площада, когато главният прокурор влезе в президентството, сега са на площада да защитават правителството, каза още Петков.

Когато едно предложение в преговори се посрещне на нож и от двете страни значи е близо до истината. И от двете страни на границата има хора, които не искат Балканите да са част от европейското семейство, коментира Кирил Петков по повод реакциите срещу френското предложение за Северна Македония.

Слави Трифонов хиляда пъти не ме чу, че проблемът ще се реши от Народното събрание. Ако проблемът се разреши, ВМРО ще спре да съществува, „Възраждане“ доста ще намали подкрепата си. В Северна Македония също цели групи ще загубят смисъла от съществуването си, продължи премиерът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре