Сега четете
Дамян Попов: Музиката е велика емоция, божествено чувство и няма нищо по-хубаво да го споделяш с хора, които обичаш

Дамян Попов: Музиката е велика емоция, божествено чувство и няма нищо по-хубаво да го споделяш с хора, които обичаш

Дамян Попов е едно от най-актуалните имена в БГ музиката. Завършил е националната музикална  консерватория, свири на пиано, и композира. Песните му звучат навсякъде, събират милиони гледания, а последния му сингъл Аморе Мио оглави класацията на Бг Радио – Нашите 10. До няколко седмици на пазара ще се появи  дългоочаквания му втори албум – Твоето момче. Свързахме се с него за да си поговорим за музиката, за мечтите, за любовта..

Здравей, как си и къде те откриваме?

-Здравей първо – благодаря за вниманието, добре съм, намираш ме на път за София, прибирам се от участие в Пловдив и ще стягам багаж, за да изкарам няколко дни с приятели в един от любимите ми градове Рим.

Как се отразява пандемията на работата ви?

-Със сигурност Ковид пандемията се отразява неблагоприятно на работата ни… Но предпочитам да не се оплаквам.

Тази година издаде 2 колаборации с Дивна и Светла Иванова (Мистър. ЛУД и Аморе Мио). Реализира и акустичен концерт в който представи с всички дуетни половинки и  част от песните във втория албум. Как подбираш дуетните си партньори?

-Музиката е велика емоция, божествено чувство и няма нищо по-хубаво да го споделяш с хора, които обичаш, артисти които те вдъхновяват. За това и в албума съм включил осем дуетни песни с Дивна, Мария Накова – Миа, Светла Иванова, Анелия, Жана Бергендорф. Нямам търпение да покажа всичко онова което сътворихме. Работя и по нови неща… Но всичко с времето си.

Всъщност стигал ли си ти самият ти до лудост, когато говорим за любов?

– Принципно не обичам да споделям неща от личния си живот, като че ли е по-добре акцента да е в работата ми. Но ако е толкова важно (смее се)… Отговорът е да. А най-странното е че аз не съм влюбчива натура. И за добро или лошо, не съм емоционален, не обичам да показвам онова, което е вътре в мен. Лудост е меко казано онова до което съм стигал в любовта… Но това е моя най- личен свят до който с времето допускам все по-малко хора. А и не обичам да натоварвам хората с мои проблеми и драми.

Намирисва ми на нещо „несподелено“.?

– Ха-ха. И така да е. Знаеш ли моята класна в родния ми Добрич – Лазарина Колева казваше – Влюбвайте се, обичайте дори и да е несподелено няма по-велико чувство от това да обичаш.. Любовта те подмладява, правите истински красив, това е най-добрата разкрасителна процедура, макар че и ботокса помага (смее се)

Добре го каза тъкмо да поговорим и за така нашумелите разкрасителни процедури  много твои колеги се подлагат на всякакви интервенции. Как се поддържаш?

-Ще използвам клише, ако имаш мярка, не виждам нищо лошо. Напоследък позагубих форма.. Не съм много често във фитнеса,но ще гледам да поправя това. Засега не смятам да променям нещо в себе си, за съжаление от гръцката си рода съм наследил проблем с косата..Нещо все ми „бяга“ (смее се) Но се стараем да „контролираме“ положението, за което благодаря на прекрасния екип на др. Шаркова…. е понякога като артисти се изкушаваме и към някоя друга процедура  ама нали трябва да е доволна фенската маса. И не на последно място се старая да живея здравословно.

Докато сме на медицински теми, няма как да не те питам и за имунизацията  Би ли се ваксинирал?

Вижте и

-Нека на тази тема да говорят, хора, които са компетентни да го правят.  Някак всички започнаха да разбират от всичко – политика, медицина, спорт, музика. Това е нещото, което адски ме дразни. Едната част във фейсбук критикува, другата агитира.. Пълен хаос.  Моят личен избор го направих още през Март поставяйки си “ Модерна“ .

Ти самият стартира след музикален формат  Следиш ли “ Гласът на България“и  Какво мислиш за риалити форматите и какъв съвет би дал на новите артисти?

-Гледам го с голям интерес. Има невероятно добри певци, чак да ти стане неудобно докато ги слушаш (смее се)!  Популярността, която ще получат е супер бърза и кратковременна…направо е като в приказка и само от тях самите зависи дали ще съумеят да я задържат и развият в нещо още по-красиво и смислено.  Не трябва да спират да мечтаят, трябва да са смели и да се „впускат“  в огъня, дори и да сгрешат.

Такъв човек ли си ти ?

-Старая се да бъда. Ако не си смел, не вярваш на себе си и на мечтите си…. Къде е смисъла? Искам дори да бъда и още по импулсивен и освободен? Знаеш ли билета за Италия, който е след няколко часа взех едва вчера. Решението също…. Имаме твърде малко време,  за това аз искам да съм щастлив – не след години, не утре, а тук и сега!

Прекрасен финал на разговора, поздрави на Италия!

-Грацие

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре