Сега четете
Изслушване на кандидат за нов член на Централната избирателна комисия

Изслушване на кандидат за нов член на Централната избирателна комисия

Президентът Румен Радев заяви, че в близките дни Народното събрание ще бъде разпуснато, като не конкретизира точна дата. Това се случи на „Дондуков 2“ по време на изслушването на Гергана Стоянова, предложена за нов член на ЦИК от „Има такъв народ“ във връзка с предсрочно прекратения мандат на Любомир Гаврилов.

Държавният глава се обърна към Стоянова с думите: „Искам да ви пожелая успех и да се включите възможно най-бързо в пълноценната работа на ЦИК, защото разпускането на Народното събрание е въпрос на дни“.
Самото изслушване продължи няколко минути, след което Гергана Стоянова официално беше обявена за член на ЦИК.

„Комисията проучи представените документи и извърши съответната проверка. Предвид мотивите на депозираното предложение, както и проверката на документите в тяхната цялост, Комисията прави заключение, че не е налице несъответствие в закона за г-жа Стоянова като член на ЦИК“, каза проф. Емилия Друмева, председател на Комисията.

„Кандидатът Гергана Петкова Стоянова отговаря на изискванията на българския кодекс за това да бъде член на ЦИК“, допълни още проф. Друмева.

„Завършила съм английската езикова гимназия в Бургас и съм магистър по „Право“ в Бургаския свободен университет. Член съм на адвокатска колегия Бургас и съм юрист“, каза самата Стоянова при представянето си.

Вижте и

Гергана Стоянова има опит в изборния процес само на последните избори, които се проведоха на 11 юли, като тогава е била член на РИК.

„Бях член на Районна избирателна комисия (РИК) в Бургас от 11 юли 2021-а“, каза Стоянова. Тя изтъкна опита, който е придобила от тези избори, с новоста, че се е гласувало с машини.

„Бях ангажирана във всеки един аспект с провеждане на изборите, като се проведоха множество обучения на СИК и за първи път имаше и провеждане на избори на борда на кораб. Аз бях в един малък работен екип, който се занимаваше с подготовката и провеждането на тези избори“, допълни още Гергана Стоянова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре