Сега четете
Руското външно министерство предупреди Париж че ако френският президент Еманюел Макрон изпрати войски в Украйна, те ще станат легитимна мишена за руската армия

Руското външно министерство предупреди Париж че ако френският президент Еманюел Макрон изпрати войски в Украйна, те ще станат легитимна мишена за руската армия

Руското външно министерство предупреди Париж, че ако френският президент Еманюел Макрон изпрати войски в Украйна, те ще станат легитимна мишена за руската армия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Макрон предизвика противоречиви реакции през февруари, след като заяви, че не може да изключи възможността в бъдеще в Украйна да бъдат разположени френски сили.

„Характерно е, че самият Макрон обяснява тази реторика с желанието да се създаде някаква „стратегическа неопределеност“ за Русия. Налага се да го разочароваме – на нас ситуацията ни изглежда повече от определена. Ако в зоната на конфликта се появят французи, те неизбежно ще станат мишени за руските въоръжени сили. Париж вече разполага с доказателства за това“, каза Захарова.

Тя посочи, че в последно време Русия наблюдава увеличаване на броя на френските граждани сред убитите на бойното поле в Украйна.

Руското министерство на отбраната вчера заяви, че в скоро време ще проведе военно учение, което ще включва отработване на употребата на тактически ядрени оръжия след появата на „заплахи“ от страна на Франция, Великобритания и САЩ, припомня Ройтерс.

Вчера Москва привика на среща френския посланик, за да осъди провокативната според нея политика на Париж по отношение на конфликта в Украйна, след като френският президент Еманюел Макрон отново повдигна въпроса за възможността за изпращане на западни войски на бойното поле.

Официален Париж осъди действията на руското МВнР.

Вижте и

„Франция отбелязва, че дипломатическите канали отново се използват за манипулиране на информация и сплашване“, се казва в изявлението на ведомството.

Москва отново се опитва да прехвърли отговорността, „като се опитва да обвини западните държави, че заплашват Русия, докато последната води агресивна война в Украйна повече от две години, пренебрегвайки международното право и продължава, особено чрез кибератаки и хибридни действия, агресивните си маневри, насочени към дестабилизиране на европейските държави“, отговори Париж.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре