Сега четете
Протестът, ден 67: Подкрепата, която дойде от Европа

Протестът, ден 67: Подкрепата, която дойде от Европа

Подкрепата, която идва от Европа, е акцентът на поредния, 67-ми ден на протестите с искане за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

На стената на Партийния дом се прожектират видеопослания на българи от чужбина.

Специалният акцент обаче бе видеопосланието на ирландската евродепутатка Клеър Дейли, която бе най-активна в обсъждането за България в европарламента през седмицата.

Посланието си Дейли изпрати до българите в Брюксел, които протестираха в белгийската столица по-рано днес.

Ще направим всичко възможно Клеър Дейли да се присъедини към нас и тук, в София, каза Арман Бабикян от „Отровното трио“.

20:30 часа – Арман Бабикян заяви, че от договор с Газпром е изчезнала клаузата, че българия получава транзитни такси, дори през тръбата да не минава газ. Това е кражба, която ни струва милиард и триста милиона лева загуба, каза Бабикян.

20:45 часа – Младеж раказва от трибуната, че майка му и баща му са били заплашени с уволнение, ако той продължава да ходи на протестите.

20:50 часа – Велислав Минеков призова поздрави протестиращите във Виена, както и във Стара Загора, където по-рано днес входът на централата на ГЕРБ е бил зарит с тор.

Ще търсим отговорност за Кървавата сряда. Ще искаме да знаем каква заповед е била дадена, за да бъдат арестувани граждани по малките улички, каза още Минеков.

21:00 часа В края на третия му полумандат, паралелът между Борисов и Орешарски е неизбежен. Орешарски научи всички задни входове в София, а Борисов дори не смее да влезе в София, каза адв. Николай Хаджигенов.

Вижте и

Независимостта трябва да бъде извоювана, затова и избрахме тази дата за третото Велико народно въстание. Ние няма да направим крачка назад. Няма да се съюзим с никого. Защото след 30 г. илюзорна свобода, най-после ние, хората, сме важните, каза Хаджигенов.

Той обяви, че на 22 септември Триото ще огласи 5-те приоритета, които смята за най-важни за развитието на България.

21:10 часа – Звучи химна. Протестиращите започват традиционното си шествие към Орлов мост.

Източник: News24sofia.eu.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре