Сега четете
Три лелки по bTV (без да става дума за котката)

Три лелки по bTV (без да става дума за котката)

Преди малко в ефира на bTV отново словоблудстваха три от най-популярните „анализаторки“ у нас, без да броим котката Хекимян

Великият Джером К. Джером преди повече от 120 години написа своята класика със заглавие „Трима души в една лодка (без да става дума за кучето)”.

“Нямах намерение да пиша смешна книга…”, признава по-късно авторът в мемоарите си, като добавя, че просто искал да бъде полезен за пътешествениците по Темза.

Авторите на съвременния български политически неокласицизъм, също не искаха да напишат смешна книга. Предполагам, че по стар български обичай, единствено са искали да помогнат на самите себе си, докато се носят по течението на идейно безводната ни родна политическа река. По пътя си същите те обаче, случайно или не, успяха единствено да покажат комичното, а много често и своето обидно-жалко лице.

Без да се усетят, покрай работата си по този свой автопортрет, същите тези наши “полит-творци” успешно успяха да изрисуват освен своето, така и лицата на цялото си семейство от съпридружаващо дъно. А то се оказа огромно! И много нахално.

Преди малко в ефира на bTV отново словоблудстваха три от най-популярните „анализаторки“ у нас, без да броим котката Хекимян. Този малък и сладък котак, както обикновено основно мяукаше, между мятащите гриви „специалистки“, докато те пък, също както обикновено, ококорено и оргазъмно ни обясняваха подземният живот на картофите.

Оставаме на страна, колко досадни са станали за родната публика тез застаряващи женици, особено две от тях, за да обърнем за минута внимание на старите им, нови глупости. А те, както повечето глупости и този път се оказаха, просто глупости. Потресаващи, глупости. Глупости изказани от самонадеяни лелки с конвертируемо излъчване, като от тезите им, също както обикновено, плискаше единствено кал. Толкова много кал, че чак екрана на телевизора ми се размаза. Седи си зрителят, гледа, а по него пръски, пръски чиста кал.

“Професорката” Антоанета, за която вече всички добре знаем, че е “щатен служител” на Министерски съвет, разбира се, отново изпъкна с традиционния си стил или с други думи, не спря да поставя задържащото си вода тело под това на премиера Бойко. Секси и тъпо, разбира се. Докато меташе из екрана, току-що фризираната си грива и наместваше скъпите си очила, зад които съвсем ясно пък прозираха евтините й очи, професор Антоанета отново засипа публиката с абсурдната си теза, казана вчера и лично от гуруто й Борисов, а сиреч, че на площада днес протестирала мафията!

И що, протестирала мафията, осмели се да попита котакът Хекимян, ами, щото на 2-ри септември имало бомбички! А единствено мафията разполагала с бомби! (Господ да пази Америка и Нагазаки!)

Ех, професорке, ех, Антоанета, ех, Христова, може ли бе скъпа, парата така яко да ти е ушляпала душата?!

Може ли, скъпата ти марка очила, толкова да те е лишила от зрение?

Възможно ли е, абсурдът толкова да ти е заличил морала?!

Не те ли е срам, госпожо Антоанета?

Да говориш, че на площада протестира мафията при положение, че от години всички прекрасно виждаме, как една бандитска клика докопала се до властта, рекетира бизнеси, тормози и затваря хора, подслушва, произвежда фалшиви документи, оставя цели градове без вода, мами Европа и неспирно краде пари от обществени поръчки, а после крие тез пари по чекмеджета и офшорни фирми, е не само безсрамие, не само признак на брутална наглост, но и съучастничество, драга „професорке“!

Не само, че на площада не протестира мафията, а напротив, ти си мафията! Защо ли? Защото си неин съучастник, драга. Защото си неин говорител. Ти, с приказките си, ти си луксозното лице на мафията у нас. И не се заблуждавай, много скоро историята ще докаже това твърдение.

Що се отнася до „социолога” Буруджиева, то при нея филмът не е много по-различен – ако не й плащаш бялото вино и скъпите екскурзии до Италия, Буруджиева ще те мрази. Толкова е просто, всичко при Буруджиева. Да, толкова е елементарна тя. И Буруджиева, като един Нидал в женски дрехи, щом и бе спряно кранчето от БСП, започна да плюе по БСП.

Вижте и

И тя, както един куп други е най-обикновен търговски пътник, най-обикновен трансеферен играч – играе за този, който плаща най-добре.

И накрая. Що се отнася до “мяу-мяу Хекимян”, то този котак трябва просто да бъде гален. Щото е кастриран. И има нужда от внимание. При всички положения обаче, вече е пределно ясно, че това същество може да бъде мил домашен любимец, но не и журналист. Щото журналист без топки няма. Защото топките са важно изискване за тази професия, така, както истината е важно изискване за справедливостта.

Или съвсем накратко. Мила Българийо, уважаеми хора от площада, както и вие объркани граждани от парламента, крайно време е да дефинираме понятието “мафия”.

Ето и моето предложение:

Мафия е всичко, което може да събере най-ценното си в този живот, в едно единствено чекмедже.

Лек ден!

Васил Петев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре