Сега четете
„Велико народно въстание 2“ започна с малко протестиращи и много полиция

„Велико народно въстание 2“ започна с малко протестиращи и много полиция

Намерени са запалителни течности, ножове и колове в градинката пред Народния театър

Не се забелязва масово присъствие на протестиращи в центъра на София, предаде репортер на БНР. На площада пред президенството има засилено полицейско присъствие. Полицаите са оградили със заграждения сградата на Народното събрание, а пътят към входа откъм страната на БНБ се охранява от жандармерия.Има изградени контролно-пропускателни пунктове, полицията вече е иззела и забранени предмети – запалителни вещества, пиротехнически средства, както играчки – пушка и меч.

Обстановката е спокойна. Протестиращите опънаха лента между себе си и полицията, която маркира буферна зона от 4-5 метра. Организаторите на протеста обявиха, че са пристигнали протестиращи от Варна, Русе, Дупница, Троян и други градове.

„Очакваме оставката на Борисов и ще останем тук, докато постигнем целта си“, каза пред репортера на БНР Николай Хаджигенов.

„Тук сме вече 64 дни, ако трябва ще останем още 64“, добави той.

Хаджигенов каза още, че протестиращите не намират смисъл да говорят с полицията и сами ще вземат мерки за неутрализиране на евентуални провокатори.

Малко след 10 часа протестиращите блокираха движението по булевард „Дондуков“.

Полицията активно претърсва градинката пред Народния театър, тъй като има информация, че там през нощта са скрити множество бутилки с течности.

Вижте и

При претърсването са намерени множество забранени предмети като запалителни течности, колове, ножове.

При проверките на контролните пунктове е иззет самурайски меч. Засега няма задържани.

По-рано от МВР обясниха, че не използват представители на частни фирми за охрана, каквито публикации се появиха в интернет:

„Апелираме към гражданите, които ще дойдат да изразят своя протест, да не се поддават на провокации и призиви за нарушаване на обществения ред. При забелязване на лица или групи с явни намерения за извършване или извършващи такива груби нарушения на обществения ред, да сигнализират полицейските органи“, каза Радослав Стойнев от „Охранителна полиция“ в СДВР.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре