Сега четете

 

 

РОДОПСКА ТЕСНОЛИНЕЙКА

Posted by Mestano 

КАК ПЪТУВАНЕ СРЕД ПРИРОДАТА ВКАРА В ПЪТЯ ЕДИН УБИЕЦ

РОДОПСКА ТЕСНОЛЕЙКА: РОМАНТИКА НАСРЕД БАЛКАНА 

  ___________________________

Междурелсието на теснолинейните композиции е 760 мм. Двупосочен билет Септември – Добринище – Септември, струва 11.70 лв. Цялото разстояние в една посока е 124 км, които се изминават за около пет часа. 

  ___________________________

 

Бях много малък, но няма да забравя покъртителната история разказана от баба ми.. Като била ученичка се запознала с дванадесет години по – възрастен мъж. Влюбили се, но изведнъж изчезнал безследно. Нямало го няколко месеца докато  не се появил пред вратата й. Баба през сълзи разказваше за начина, по който я е гледал. Молил я за прошка. Просто нямал избор..

Всичко започнало с нелеп инцидент в кръчма. Сбил се с някакъв човек, който в резултат от здрав удар счупил врата си. Приятеля на баба избягал веднага щом разбрал, че не диша. Дълго време живеел при приятели и се крил от полицията докато случайно изживява пътуване довело го обратно при любимата – родопската теснолинейка.

 

Бил седнал между вагоните. Наблюдавал уникалната българска природа, която не могъл да сподели с баба.

Дал си сметка, че не иска цял живот да бяга от закона и любовта, живеейки като плъх. Събрал смелост и се настанил удобно на седалка във вагон. Обещал си, че ако не го разпознаят по време на двупосочното пътуване ще се върне при баба, а после излежи присъдата си.

Мислел си, че по – добре да излежи няколко години, отколкото да изживее празен живот без любов.

 

Баба заплака, когато отново си го спомни пред вратата след толкова много време. Прегърнал я и обяснил защо го е нямало.

Споделил за вълшебното пътуване с теснолинейката. Казал, че ако му прости, държи веднага да отидат заедно, за да има спомени, които да го държат силен в затвора. Тя веднага тръгнала. Не искала обяснения за убийството, а просто да бъде колкото може повече време с него.

 

Вижте и

Каква любов само.. Дали в тези модерни дни съществуват подобни романтични истории не знам, но много ми се иска да преживея поне малка част от тяхното пътуване.

Разказвам Ви историята на моята баба, докато се връщам с теснолинейката от Добринище, правейки  снимките. Изживяването наистина е много истинско, а ако има с кого да го споделите то със сигурност ще се превърне в незабравим спомен.

 

 

________________

 

° Снимки от България и кинематографични фотосесии вижте в портфолиото ми и инстаграм – Mestanophotography.

° Фейсбук страница: Mestanophotography.

 

ПЪТЯТ Е СВОБОДА.. 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре