Сега четете
Белослава: Медиите трябва да изискват ниво, което да възпитава децата ни

Белослава: Медиите трябва да изискват ниво, което да възпитава децата ни

d3510dcc7c235f1792b140bef921b97dНе харесвам лансирането на гръмки еднодневки, изплюти от някой формат, каза Белослава в последното издание на „Медиите ON AIR“ по Bulgaria ON AIR. Певицата разказа за новия си албум, предстоящия й концерт и вътрешния си бунт срещу комерсиализма и посоката на българската култура.

Важно е да има защо човек да се обажда на близките си, да говори, дори да се появява пред медиите. Излишно е да запълваме медийното пространството с битови въпроси. Съзерцанието към живота изисква хигиена, която трябва да се спазва. Всичко, случило се през тези четири години, е като книга вътре в самия албум, защото песните са част от историите, които са се случили в живота ми.

С Живко Петров работим заедно вече над 18 г., само с поглед се разбираме това ли е песента или рефрена. Китаристът Антони Рикев е друг наш съмишленик. Ще имам реге дует с Пламен Зафиров – Зафая, любовен дует с Графа, като за първи път ще се появим заедно с него на сцена, а преди концерта песента ни ще излезе като сингъл. С нас ще бъде и Елена Кукорска, тя е част от песента „Красотата“. Трудно е в България музиката да се случва, но когато това е твоят живот, го живееш и си заслужава.

В интервю през 2012 г. Белослава казва: „Моята революция е в това, че не харесвам новодошлите модели на подражание, които се лансират. Това е моят бунт, визирам медийни звезди – еднодневки, и предавания, които толерират чалгата като модел на подражание.“

Защо медиите го правят? Отговорът й на този въпрос днес е:
Защото е лесно смилаемо. Всеки народ, не само българският, обича кръв и зрелище, голота и скандал. Тези неща се продават по-лесно, сравнено с издание като в. „Култура“ например. Не ми харесва, че от страна на медиите се чува: „Това се търси“. Търси се това, което се предлага, ще кажа аз. Не харесвам лансирането на гръмки еднодневки, изплюти от някой формат. Започне ли да се говори и пише за тях, децата ни мислят, че тези личности следва да бъдат модел на подражание. Често давам за пример актрисата Мария Кавърджикова – тя е нашият модел за подражание, но колко често я виждаме по телевизията? По нея няма дрънкулки и не е на дневен ред – това е тенденция в световен мащаб.

Животът е много голяма отговорност. Трябва да знаеш какво си оставил през годините и какво ти предстои. И обръщайки се назад, да виждаш един стабилен път, който си осмислил, сънувал и бленувал, да знаеш, че това е твоят живот. Не може днес да си бил един, утре втори, вдруги ден трети. Медиите трябва да пледират от трибуните, да изискват ниво, което да възпитава нашите деца, казва певицата и майка на вече 18-годишно момиче.

Вижте и

Белослава казва, че гледа новини, често СNN.

Ситуацията е мрачна и по света, но сякаш това е задачата на новините – да информира за лошото, а доброто да остане в периферията. Стига с този негативизъм, пълно е с млади хора, които се връщат в България. Вече не съм от най-младите, но знам защо преди 20 г. се завърнах от Америка. Носталгията ме погуби. България за мен е моето семейство и приятели, и без тях оставам без сърце. Върнах се с ясното самосъзнание, че тук имам пълната свобода да правя, каквото искам. Където и да бях сега, нямаше да имам тази свобода, казва певицата.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре