Сега четете
Преглед на печата 30.09.2015 г

Преглед на печата 30.09.2015 г

12-02-27-26288„Дипломатически триумф за Владимир Путин“ е водещото заглавие на вестник Земя с уточнението, че Путин и Обама не се бяха срещали близо две години. Изданието цитира основателя на американската изследователска и консултантска фирма „Евразия груп“  Йън Бремър, според когото речта на Путин пред Общото събрание на ООН е геополитически триумф.

24 часа определя срещата между Путин и Обама като скована, откровена, като между бизнесмени. „Путин и Обама говорят хладно, с каменни лица“, пише още вестникът.

„Хладният тон между САЩ и Русия остава, разбраха се да си сътрудничат“, пише Монитор.

„Сега върви сесия на ООН, но там не се намери никой, който …да се извини на милионите бедстващи хора“, е казала Маргарита Попова на дискусия за бежанците, пише Труд. И още един цитат от изказването на вицепрезидента „…създадените от политици неправителствени организации, …перат пари и подкрепят палещите войни под лустрото на защитници на човешките права.“

„Четирима от СЕМ пуснаха програма „Кърджали“, е водещото заглавие на Дума. Мария Стоянова е отказала да присъства на вчерашното заседание на Съвета за електронни медии, на което беше даден лиценз за нова програма на БНР – радио Кърджали, което от догодина ще излъчва 3-часова собствена програма с тенденция тя да стане 18 часа.

„Бандити изкупуват лични карти за бежанци“, цената е нарастнала от 30 на 150 лева“, е темата на днешния брой на Телеграф. От изкупените лични карти се правят фалшиви документи на чужденците. Най-качествените фалшификати се продават за 2 хиляди лева. Използват се и шофьорски книжки. Ментетата се произвеждат в София, Варна и Пловдив.

„Провал на КАТ ТВ, няма кой да я гледа в МВР“, пише Труд на първа страница. Вътрешното ведомство вече има нови мерки за борба с корупцията, защото няма кой да гледа записите от личните камери на полицаите, въведени уж за да контролират евентуални прояви на корупция. Предстои проверка на имотното състояние на всички полицаи у нас.

„МВР предупреждава пътните полицаи, че е дошло време разделно – или спират да вземат подкупи, или ще бъдат уволнени“, пише Сега.

По две катастфори на ден с коли на градския транспорт са регистрирали от КАТ в столицата, пише Монитор. 50 души на година биват засегнати от пътни инциденти с автобуси, трамваи и тролеи. Десетки са пострадали като пътници и пешеходци, осем са загинали, продължава статистиката.

Вижте и

По повод отложената  либерализация на енергийния пазар Новинар информира „Сменяме доставчиците на ток от следващата година“ с важната забележка, че не енергийният регулатор ще определя цената на тока, а търсенето на пазара.

„Лекари и адвокати пазаруват имоти за кабинети и кантори“, пише Стандарт. От агенциите за недвижими итмоти обявиха, че има ръст на сделките в София от 20 на сто спрямо второто и третото тримесечие на 2014 година.

„Тръгна четвъртият мобилен оператор“, съобщава Капитал дейли и пише подробности за сегашните и бъдещи услуги на телекома.

Любословие по http://bnr.bg/

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре