Сега четете
Отиде си Красимир Друмев, съосновател и съсобственик на „СББ Медиа“

Отиде си Красимир Друмев, съосновател и съсобственик на „СББ Медиа“

Отиде си Красимир Друмев, съосновател и съсобственик на „СББ Медиа“ АД и главен редактор на списанието „National Geographic България“. Той е починал на 81-годишна възраст на 14 януари, съобщават от „СББ Медиа“.

Опело ще бъде отслужено на 18 януари (четвъртък), от 14:30 часа, в столичния храм „Света София“.

„Със своята ерудиция, богат опит и менторско отношение към служителите си Красимир Друмев запали много млади хора за журналистическата професия, помагайки им да се реализират в сферата на лайфстайл изданията, а безценните му уроци ще продължават да бъдат прилагани от десетките редактори, които са имали възможността да преминат през неговата школа“, написаха от „СББ Медиа“.

Красимир Друмев започва журналистическата си кариера като репортер в Българската телеграфна агенция (БТА). От 14 септември 1970 г. е кореспондент на БТА в Берлин, от 30 октомври 1976 г. – в Бон, и в Ню Йорк през 80-те години на 20-и век.

Вижте и

От 1 юли 1991 г. до 5 април 1994 г. Красимир Друмев е главен редактор на сп. „Паралели“. Бил е и заместник генерален директор на БТА и Българската национална телевизия.

От 1994 г. Красимир Друмев е съсобственик на издателство на списания в България. От 1999 г. неговата издателска къща „Блясък и медиа“ издава списанията „Блясък“, „Максимус“, „Съдби и дом“. През 2003 г. създава издателство „Санома Блясък България“, а от 2013 г. и издателска къща „СББ Медиа“, на която е редакционен директор. Под негово ръководство се издават списанията „Журнал за жената“, „Elle България“, „Cosmopolitan България“, „National Geographic България“, „Здравен журнал“, „Story”, „Кулинарен журнал“, „Моето дете“, „Harper’s Bazaar” и др. Ръководеното от него издателство поддържа сайтовете rozali.com, elle.bg, cosmopolitan.bg, gotvetesmen.com, bliasak.bg, nationalgeographic.bg.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре