Сега четете
Йоанна Драгнева четири часа и половина в ефира на БНТ навръх Нова година

Йоанна Драгнева четири часа и половина в ефира на БНТ навръх Нова година

Йоанна Драгнева.Певицата е разделена с Ненчо Балабанов от няколко месеца

С лицето на Йоанна Драгнева БНТ ще изпрати старата и ще посрещне новата година. В 20,35 часа тази вечер започва празничната програма „Децата на България са супер“. В предаването, което е заснето още през ноември, талантливи хлапета, изявени в различни сфери на изкуството, идващи от цялата страна, ще представят уменията си. Ще участва и Лидия Ганева, която представи страната ни в последната детска Евровизия. Ролята на водеща е поверена на Йоанна, до нея ще е Драгомир Драганов. В този формат двамата си партнират отдавна.

За втора поредна година певицата ще бъде водеща и на концерта на площад „Княз Александър I“, който ще започне в 22,00 часа. На откритата сцена ще бъде с Георги Любенов, с когото ще представят изпълненията на някои от найпопулярните български музиканти.

Ревностните ц зрители на БНТ познават Йоанна още като малко хлапе. Тя се появява на екран от 10-годишна, когато участва в различни детски формати. Първата й изява е в предаването „Здравей!“. След него води рубриката със специалните гости в предаването на вокална група „Бон-бон“, в която Йоанна пее дълго време. По-късно я канят да стане част от лицата на „Мело тв мания“.

Кариерата й не приключва с детските формати, когато самата тя пораства и влиза в ролята на репортер в авторекламното предаване на БНТ „Всички пред екрана“ с водеща Кака Лара. В следващия си ангажимент с Юлияна Дончева са ководещи в 6-часовия блок в „Неделя с… Димитър Цонев“. Другото лице в това предаване беше Камен Воденичаров.

Йоанна продължава активно да работи в националната телевизия и до днес. Наскоро бе водеща на откритото студио на детската Евровизия. Самата тя е участвала с „Дийп Зоун Проджект“ в голямата Евровизия. През годините я канят и да обявява резултатите от гласуването на България по време на песенния конкурс.

Преди няколко месеца Драгнева се яви на кастинг за водеща на „Българският топ 40″, отново по БНТ 1. „С Поли Генова си разменихме местата, преди това тя беше лицето на предаването, но заради многото ангажименти се отказа. Ние сме приятелки от деца и вървим по един и същи път. Много се радвам, че имам възможността да продължа работата на Поли в този хубав формат“, разказва Йоанна.

През целия й живот музиката и телевизията са вървели ръка за ръка. Родена е в семейство на музиканти и до 5-6-годишна възраст пътува с родителите си в скандинавските страни. С тях е по време на репетиции, не пропуска и концерти. От всички инструменти, които подреждали на сцената, малкото момиченце винаги се залепяло за барабаните. При всяка пауза изчаквала барабанистът да се отдалечи и веднага грабвала палките и започвала да вдига невъобразим шум, което било най-голямата й радост. Когато семейството се прибрало в България, логично родителите й решили да я насочат^ към музикалното училище.

Йоанна била на 6 години и било късно да я запишат на пиано или цигулка, защото връстниците й свирели на тези инструменти от година и половина – две и щяло да бъде доста трудно да навакса, за да се подготви за приемните изпити. Така че родителите й избрали това, което всъщност най-много се харесвало на дъщеря им – ударните. „Имах хубава тежка ръка, с добър удар и така влязох в музикалното училище“, припомня си Йоанна.

Започнала да ходи на уроци по пеене, солфеж, пиано, записала се и в детската актьорска школа в БНТ. И точно оттам дошла поканата да се изяви в „Здравей!“.

Вижте и

Първата сцена за бъдещата певица е диванът вкъщи. Качвала се на него, издокарана с артистични тоалети, с микрофон в ръка, изнасяла дълги концерти пред родителите си. В ученическите години прекарвала всяко лято при баба си и дядо си в Ловеч. И те стават зрители на нейните изпълнения. Йоанна правела плакати, с които ги кани на концертите си, а билети им давала срещу сладолед и представяла целия си репертоар, научен през годината.

Сега работи върху няколко музикални проекта. Вече има събрани песни за албум и вероятно догодина ще издаде такъв. Предстои да излязат няколко дуетни парчета, в които участва със свои колеги. С Калин Вельов пуснаха „Както никой“, саундтрак към филма „Бартер“. Ще реализират и други общи идеи, планират да възобновят дръм проекта, с който се бяха захванали преди няколко години.

Певицата и тв водеща се занимава активно и с дублаж.
Записва гласовете и песните на различни герои в популярни детски анимации.
От миналата година Йоанна Драгнева е в Столичния общински съвет като представител на ГЕРБ. Работи в комисия по образование и култура, комисия по опазване на околната среда и водите и комисия по здравеопазване и социална политика. Вече е и заместникпредседател на Съвета по наркотични вещества в София. Предстои да направят стратегия за превенция на учащите и рисковите групи. Там са насочени най-големите й усилия и обяснява, че е ангажирана 24 часа в денонощието. Паралелно се е заела с изграждането на комбинирани детски площадки за децата с
увреждания и се надява проектът да бъде готов през 2017 г.

От години се занимава много активно с благотворителност. Предстои голямо събитие в подкрепа на децата с аутизъм, кауза, която тя подкрепя отдавна. Преди да влезе в политиката, Йоанна работи и като музикален терапевт, занимавайки се с 40 деца с ментални и физически увреждания. Именно покрай благотворителните й изяви получава и подкрепата на ГЕРБ.
Около година медиите доста шумяха за личния живот на певицата. Толкова продължи връзката й с актьора Ненчо Балабанов.
„За никого не е тайна, че с Ненчо вече не сме заедно. Прави ми впечатление, че хората много по-тежко изживяват нашата раздяла, отколкото ние самите“, така коментира края на връзката си

Йоанна Драгнева.
Всъщност крахът на отношенията им съвсем не е новина, двамата са разделени от няколко месеца след връзка, продължила около година. „Когато любовта си отиде, най-разумното нещо, което могат да направят двама души, е да се разделят и да продължат всеки по собствения си път и да не си пречат“, казва певицата. Без скандали и драми двамата като разумни хора седнали, поговорили и взели решението да приключат връзката си. „В много добри отношения сме, продължаваме да си живеем живота, който искаме, и по начина, по който ни харесва. Всичко е наред. Когато двама не гледат в една посока, няма причина да бъдат заедно“, допълва тя.
Около нея винаги има и е имало мъжко внимание и тя е убедена, че най-хубавото предстои, животът е пред нея.
Източник: 24 Часа – стр. 25
Автор: МАРИЯ РАЙЧЕВА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре