Сега четете
Гостоприемни ли са българите…

Гостоприемни ли са българите…

 

Изследване на СветоBulgaria-culture-400x288вния икономически форум (СИФ) показва, че българите са сред най-негостоприемните хора в света. То покрива 140 държави с аспект отношението на местните към чуждестранните гости.

Разбива се родният мит, че именно ние сме сред най-гостоприемните народи в света. Впрочем митът започна да се размива и поради всеизвестните недостатъци на българския туристически бранш, но направо се срина след негативното отношение на немалка част българи към бежанците.
Световният икономически форум събира данни за своето изследване от края на 2011 година до края на 2012 година. Анкетираните са отговаряли на въпроса: „Колко добре приети са чуждестранните посетители във вашата страна?“

Вижте и

СИФ казва, че резултатите от проучването са предназначени да помогнат за измерване на степента, до която една държава и нейното общество са отворени за туризъм и чуждестранни посетители.
Трите най-гостоприемни страни за чужденците са Исландия, Нова Зеландия и Мароко. Следват Ирландия, Канада, Австрия, Тайланд и Обединените арабски емирства (ОАЕ). Прави впечатление, че много гостоприемни са хората и в Западна Африка. Трите най-негостоприемни за чужденците държави са Боливия, Венецуела и Русия. Други, които също са класирани в дъното, са проблемни държави в Близкия Изток и Азия – Иран и Пакистан. България е най-негостоприемната страна в ЕС, показва изследването.
Страните от Западна Европа като цяло са дружелюбни към чужденците. Същото важи и за повечето балкански държави с изключение на България и Румъния. Теорията за национализма обяснява защо в Латинска Америка,където хората като цяло са приятелски настроени към чужденците, три страни се открояват – Боливия, Еквадор и Венецуела. И трите са управлявани от силно изразени националистически правителства.
По статията работи Мария Николчева, информация: mediapool.bg; снимка Интернет

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре