Не съм предлагал Даниел Митов да стане служебен министър на външните работи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не е предлагал Даниел Митов да стане служебен министър на външните работи в служебния кабинет. Пред журналисти в Тутракан Борисов заяви, че Митов е съгласувал с него дали да приеме поста. Въобще не мога да допусна, че това ще е политически проблем, допълни Борисов.

Той добави, че не се меси в работата на служебния кабинет. Не искам и нямам ангажимент повече към това правителство, заяви той.

Срам е за „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) – Дани Митов е от тях. И когато дойде в ГЕРБ, дойде, за да може да бъде мост между партиите, коментира Борисов. Той добави, че не се интересува от това кой ще е министър на външните работи в служебното правителство. Каквото искат да правят и (Димитър) Главчев, и (Румен) Радев, каза Борисов.

Той коментира и думите на президента Румен Радев, че не може министър да е заместник-председател на политическа партия. Аз помня ярките политически лица в кабинетите на президента Радев – Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков – цялото БСП се изсипваше в неговото служебно правителство, каза Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ припомни, че от служебните кабинети са се родили няколко партии, като „Продължаваме промяната“ и партията на Стефан Янев – „Български възход“.

Вижте и

По думите на Борисов при евентуална конституционна криза отговорност ще носят тези, които са направили промените в основния закон и посочи Христо Иванов и Делян Пеевски. И тогава всички бяха заедно, много се уважаваха и обичаха и по цял ден работеха заедно, заяви Борисов.

И ние носим отговорност за тази Конституция. Не виждам как повече ще подкрепя нещо, предложено от ПП и ДБ, каза още лидерът на ГЕРБ. Провал в съдебната реформа, провал в Конституцията, провал във всички преговори за служебно правителство. Провал във всичко, аз не знам с какво могат да се похвалят, допълни той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре