Сега четете
Община Велико Търново засилва сътрудничеството си с Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии

Община Велико Търново засилва сътрудничеството си с Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии

Поредица от интерактивни лекции, срещи с успели българи и компании от високотехнологичния сектор ще бъдат организирани във Велико Търново още от следващия месец. Те ще са насочени както към учениците и студентите от града, така и към широката аудитория.

Около тази инициатива се обединиха кметът на Старата столица Даниел Панов, Илия Кръстев, председател на AIBEST – Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии, както и ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Димитър Димитров по време на работна среща.

Откритите срещи са първа стъпка към разширяване на сътрудничеството между Общината, асоциацията на високотехнологичните компании и Великотърновския университет. Новите нужди на икономиката и на пазара на труда са свързани с все по-голямата роля на иновациите, на изкуствения интелект и на IT-процесите, обединиха се Даниел Панов, Илия Кръстев, проф. Димитър Димитров и заместник-кметът Нейко Генчев. Работната среща бе разширена и с участието на директори и учители от великотърновски училища.

За трета поредна година AIBEST стартират националната си обиколка „Пътят към твоя успех“ от старопрестолния град. От 13:00 до 15:30ч. днес в Аулата на ВТУ Топ мениджъри от аутсорсинг сектора ще представят възможностите за кариерно развитие пред ученици и студенти. Все повече са високотехнологични компании, които развиват дейност във Велико Търново под една или друга форма. Амбицията на местната власт, образователните институции и бизнеса  е тази тенденция, част от която е и стартъп предприемачеството, да се развие и надгради.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре