Сега четете
Тези европейски избори са изключително важни, дори съдбовни

Тези европейски избори са изключително важни, дори съдбовни

Тези европейски избори са изключително важни, бих казал дори съдбовни, коментира евродепутатът Сергей Станишев – член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Тези европейски избори могат изцяло да бъдат захлупени от грозната национална кампания, на която вече сме свидетели и вероятно няма да доведат до разговора какъв ЕС искаме и нашето място в него, смята той.

Според Станишев е необходимо Европейският съюз да се промени и акцентът в тази промяна трябва да се сложи върху икономическото развитие. Той отбеляза, че имаме абсолютно нова геополитическа ситуация и пълномащабна война на европейския континент, а делът на брутния вътрешен продукт на Европа системно намалява и вече е 16% от световния.

Не съм имал никакви съмнения, че от това ръководство на БСП няма да бъда предложен в евролистата, коментира още Сергей Станишев. Той посочи, че първи в БСП, още през 2018 г. се е противопоставил на „изкорубването на лявото“, прогресивното и европейското съдържание и подмяната на БСП с „консервативно ляво“. Бях наясно, че това ще има политическа и лична цена, бях и съм готов да я платя, защото това са моите лични убеждения, заяви Станишев.

Вижте и

През последните години задълженията ми бяха предимно в Европа, затова имах по-малко активност в България, но се завръщам, каза евродепутатът. Станишев коментира, че дали ще продължи в политиката е функция на това дали ще усети, че има обществена необходимост за различна политика от това, което виждаме днес, и хора, които са готови да тръгнат в тази посока. Той уточни, че това не е на всяка цена, но не го изключва.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре