Сега четете
Не съм предлагал Даниел Митов да стане служебен министър на външните работи

Не съм предлагал Даниел Митов да стане служебен министър на външните работи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не е предлагал Даниел Митов да стане служебен министър на външните работи в служебния кабинет. Пред журналисти в Тутракан Борисов заяви, че Митов е съгласувал с него дали да приеме поста. Въобще не мога да допусна, че това ще е политически проблем, допълни Борисов.

Той добави, че не се меси в работата на служебния кабинет. Не искам и нямам ангажимент повече към това правителство, заяви той.

Срам е за „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) – Дани Митов е от тях. И когато дойде в ГЕРБ, дойде, за да може да бъде мост между партиите, коментира Борисов. Той добави, че не се интересува от това кой ще е министър на външните работи в служебното правителство. Каквото искат да правят и (Димитър) Главчев, и (Румен) Радев, каза Борисов.

Той коментира и думите на президента Румен Радев, че не може министър да е заместник-председател на политическа партия. Аз помня ярките политически лица в кабинетите на президента Радев – Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков – цялото БСП се изсипваше в неговото служебно правителство, каза Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ припомни, че от служебните кабинети са се родили няколко партии, като „Продължаваме промяната“ и партията на Стефан Янев – „Български възход“.

Вижте и

По думите на Борисов при евентуална конституционна криза отговорност ще носят тези, които са направили промените в основния закон и посочи Христо Иванов и Делян Пеевски. И тогава всички бяха заедно, много се уважаваха и обичаха и по цял ден работеха заедно, заяви Борисов.

И ние носим отговорност за тази Конституция. Не виждам как повече ще подкрепя нещо, предложено от ПП и ДБ, каза още лидерът на ГЕРБ. Провал в съдебната реформа, провал в Конституцията, провал във всички преговори за служебно правителство. Провал във всичко, аз не знам с какво могат да се похвалят, допълни той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре