Сега четете
Ще бъде обявена национална инициатива за екологичното здраве на градските реки

Ще бъде обявена национална инициатива за екологичното здраве на градските реки

Скоро ще бъде обявена национална инициатива за екологичното здраве на градските реки, съобщи министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в ефира на Нова телевизия.

 

Той каза, че целта е да се постигне не само екологично здраве на дадената река, но и на целия речен басейн. Той коментира свое изказване във Фейсбук за това, че Перловската река в София може да се зариби, както и чрез нея да се произвежда ток.

 

Не става въпрос да отидем и да хвърлим няколко риби в Перловската река, поясни Попов. По думите му и сега по-нагоре в реката има риба. Министърът отчете, че Перловската река е мръсна. Направихме проверки на заустванията, каза той. Попов каза, че допуска, че има зауствания, „вероятно свързани с малки квартали“ без връзка с канализацията на София.

 

Вижте и

Няма по-естествено от това ток да се произвежда от вода и във водата да има риби, смята Попов. Перловската река няма как да замени „Мариците”, но микрогенерацията е много важен сектор в електропроизводството. Това няма да е със значителен капацитет, но не е невъзможно, каза министърът.

 

Във връзка със снеговалежите в страната, Попов каза, че има леко повишение на нивата на реките и язовирите, но обстановката не е тревожна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре