Сега четете
Три момиченца са се родили в първите часове на днешния ден в София

Три момиченца са се родили в първите часове на днешния ден в София

В първите часове на днешния ден в двете общински болници проплакаха три момиченца. От началото на годината там са се родили 229 бебета. Това съобщи във Фейсбук столичният кмет Васил Терзиев във връзка с Деня на родилната помощ, който се отбелязва днес.

 

Столичната община подпомага семейства с репродуктивни проблеми по специална инвитро програма, която бе създадена съвместно с организациите „Майки за донорство“ и „Искам бебе“. До момента по програмата на общината са родени общо 17 момичета и 29 момчета, обяви още Терзиев.

 

Кметът благодари на специалистите в родилната помощ. В поста си той посочва, че днешният ден напомня за липсата на достатъчно лекари и специалисти в тази област. „Затова нека да благодарим и да си пожелаем повече млади хора да изберат тази благородна професия“, заявява той.

Вижте и

 

Денят на родилната помощ се чества от 1951 г. с указ на Президиума на Народното събрание като Ден на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите. Датата е избрана според празника Бабинден, който по стар стил е на 21 януари, а по нов е на 8 януари. На днешния празник професионалистите в родилната помощ – лекари и акушерки, си правят равносметка, а родилките им изказват благодарност и признание за проявените грижи и всеотдайност.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре