Сега четете
Валери Найденов: Очевидно е, че сега управляващите са контролирани от външни фактори

Валери Найденов: Очевидно е, че сега управляващите са контролирани от външни фактори

Минахме на директно управление отвън, от „посолството“. Очевидно е, че някой държи държавата и я дърпа нанякъде чрез лидерите на три партии. Това каза журналистът Валери Найденов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

 

Според него е очевидно, че сега управляващите са контролирани от външни фактори.

 

Миналата година приключи един цялостен цикъл, който започна през юли 2020 г. с десанта в „Росенец“, нахлуването на прокурорите в президентството и тези демонстрации, които започнаха да клатят. Там се обединиха за първи път и леви, и десни демонстранти и започна един антидемократичен цикъл, един постепенен преврат, който е характерен за пропорционалната избирателна система навсякъде в света – било в Нидерландия, в Италия, в Белгия, при нас, естествено, доста по-остро и по-недемократично, защото нямаме тази традиция. Това завърши с най-недемократичната минала година, в която всичко, което се случваше, беше против волята на широкия избирател. Избирателят получаваше неща, които са точно обратното на това, за което беше гласувал“, коментира Валери Найденов.

 

Вижте и

Финалът на целия този процес е промяната на Конституцията. Според него повечето промени, заложени в Конституцията, не могат да се случат без Велико народно събрание. „Ще бъде сезиран Конституционния съд и е твърде възможно той да се произнесе, че са противоконституционни“, смята журнали

стът.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре