Сега четете
ИТН блокира работата на парламента

ИТН блокира работата на парламента

Излязохме и блокирахме работата на парламента заради безобразните промени в Конституцията, а не заради Паметника на Съветската армия – това си е кауза на „БСП за България“ и „Възраждане“, доколкото разбирам. Това каза пред журналисти в парламента председателят на Парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов.

 

По думите на Йорданов няма нито една професионална организация, която да подкрепя промените в основния закон Те си измислиха правила, с мнозинството си да приемат промени в Конституцията със 160 гласа, а не 180, което е абсолютно безобразие, добави той. Според него управляващите предлагат промени, които зависят от Велико Народно събрание, а не от обикновено, и правят това от позиция на силата на 160 души.

 

Ще им блокираме работата на парламента, каза Йорданов и добави, че бюджетът също е за блокиране, а министърът на финансите Асен Василев е за уволнение.

 

Тошко Йорданов каза, че депутатите от ИТН ще се върнат в пленарна зала, ако управляващите спрат разглеждането на промените в Конституцията.

 

Вижте и

„Чух сутринта, че Кирил Петков е казал нещо от сорта, че оттук нататък ще работят заедно с Конституционния съд по отношение на промените в Конституцията – какъв е тоя абсурд“, каза Станислав Балабанов и отбеляза, че КС е независима институция. „Така бленуваната съдебна реформа на Христо Иванов до момента изпира перфектно Бойко Борисов и Делян Пеевски“, каза още той.

 

Във връзка с Паметника на Съветската армия Йорданов коментира, че ИТН има различно от „БСП за България“ и „Възраждане“ отношение. По думите на Йорданов Съветската армия не е армия освободителка. „Така че няма да роня сълзи за Съветската армия при положение ужасяващите след това 45 години комунизъм, които преживяхме“, добави депутатът. Според него иронията в цялата работа е, че паметникът го разрушават децата на тези, които са го строили.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре