Сега четете
Ако парламентът не озапти министъра на финансите, ще наложа вето върху закона за държавния бюджет

Ако парламентът не озапти министъра на финансите, ще наложа вето върху закона за държавния бюджет

Досега президент не е налагал вето върху закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, не изключвам и такъв вариант. Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.

Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите, отбеляза държавният глава.

Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „Булгартрансгаз“, добави той. Румен Радев посочи, че само за месец дружеството е натрупало 260 млн. дълг, постъпления в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред европейските ни партньори.

Недопустимо е и намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд, смята президентът. По думите му тази земя е стратегически ресурс и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси. Според Радев това отваря и възможност за злоупотреби.

Вижте и

Призовавам разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра, каза още той.

В отговор на въпрос Радев изрази благодарност към всички екипи от различни структури и звена от Българската армия и доброволци, „които не чакаха указания от изпадналата в ступор държава, а взеха в свои ръце инициативата за справяне с тежкото положение“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре