Сега четете
Продължава разчистването на пътищата в Северна България

Продължава разчистването на пътищата в Северна България

Продължава разчистването на пътищата в Северна България, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Затворени за движение за всички видове превозни средства са Троянският и Твърдишкият проход. Временно е ограничено и движението за всички моторни превозни средства по път III-5005 (проход „Шипка“ – връх Бузлуджа) поради снегонавявания.

Спирането на трафика по Твърдишкия проход е поради аварирането на два тира, които са навлезли в прехода въпреки знака за ограничение на движението на камиони над 10 тона. Екипите работят по изтеглянето им. Със специален кран ще бъде изтеглен камион, с турска регистрация, аварирал на територията на област Сливен на излизане от Твърдица. Той превозва бетонови тръби и е с товар над 30 тона, при разрешени 10 тона.

В област Разград е ограничено движението за всички моторни превозни средства. На отсечките Разград – Търговище, Разград – Русе, Разград – Побит камък на места преспите достигат до 2-3 метра. В областите Варна и Добрич се работи по разчистването и уширяването на отсечките от третокласната пътна мрежа, по които движението е ограничено заради снегонавявания.

Републиканските пътища се обработват от 622 снегопочистващи машини, съобщи по Би Ти Ви председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов. От началото на снеговалежа пътните управления и пътноподдържащите фирми работят в постоянна координация с полиция и пожарна, за да се осигури безопасното пътуване на гражданите при тежките метеорологични условия от събота и неделя.

Вижте и

АПИ предупреждава шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри.

Движението на много места в страната е затруднено. Поради затворени пътища е затруднен достъпът до повредените съоръжения от електроразпределителната мрежа. Това усложнява отстраняването на авариите в Североизточна България, съобщиха по-рано днес от „Електроразпределение Север“ (ЕРП).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре