Сега четете
Със специална програма Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи 6 Май

Със специална програма Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи 6 Май

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи празника на Българската армия 6 май с вход свободен за посетители на постоянната си хронологична и външна експозиция.От 10.00 до 17.00 ч. свободно могат да бъдат разгледани и временните изложби „Армията във време на промени“, „Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София“ и до най-новата, посветена на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО.

Специалната програма ще бъде открита в 11.30 часа с концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски.

По обедно време е насрочена една от любимите атракции за малки и големи – дегустация на емблематичната боб чорба, подготвена от военен готвач. Посетителите ще имат възможност да видят отблизо съвременна полева кухня и да се докоснат до ежедневния войнишки бит.

При хубаво време най-любопитните ще могат да влязат в кабините за управление на едни от най-знаковите експонати във външната експозиция – вертолети Ми-2, Ми-8 и ракетния комплекс „Луна-М“.

Вижте и

В празничния ден врати ще отворят и филиалите на НВИМ – Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и Музея на авиацията в Крумово, близо до Пловдив.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре