Сега четете
Столичният зоопарк преминава към зимно работно време

Столичният зоопарк преминава към зимно работно време

Зоологическа градина – София премина към зимно работнo време, съобщиха от зоопарка на страницата си във Фейсбук. Касите на Централния и Западния вход на зоопарка ще работят от 8:30 до 16:30 часа, а престоят на посетители в зоопарка е разрешен до 17:00 часа.

Залите „Маймуни“ 2 и 3, „Големи котки, терариум и аквариум“ и „Гиганти“ ще бъдат отворени за посетителите от 9:00 до 17:00 часа. Зала „Маймуни“ 1 е затворена по технически причини, посочиха от зоологическата градина.

Софийският зоопарк работи без почивен ден, включително и по време на всички национални празници.

Вижте и

Последните нови обитатели на зоологическата градина са слоновете Луиза и Фрося. Те бяха представени пред публика на 6 октомври в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по екология Десислава Билева и директора на Зоологическата градина – София – Добромир Бориславов. Луиза и Фрося пристигнаха на 20 септември вечерта от Аугсбург, Германия, със специализиран транспорт. Те са тук с помощта на Асоциацията на аквариумите и зоопарковете, на която софийският зоопарк е член, обясни Фандъкова. Слоновете пропътуваха 1500 км, заедно са от 1988 година и продължават да живеят заедно в София.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре