Сега четете
Отбелязват 120 години от рождението на Златю Бояджиев в родното му място

Отбелязват 120 години от рождението на Златю Бояджиев в родното му място

В родната къща на Златю Бояджиев ще бъде отбелязана 120-годишнината от рождението му. Община Брезово, Сдружение „Творческо средище – Родна къща Златю Бояджиев“, което стопанисва къщата, и читалището в града организират богата програма по повод юбилея. Предвидено е провеждането на детско арт ателие и изложение на занаяти.

Къщата ще бъде отворена през целия ден на 22 октомври, а привечер ще бъде открита изложба живопис на знаковите пловдивски художници Вихра Григорова, Ангел Гешев, Матей Матеев и Станимир Видев, към която се присъединява и скулпторът Димитър Рашков. Творците ще бъдат в Брезово два дни преди откриване на експозицията, като ще рисуват и завършат своите картини на местата, вдъхновявали някога и Златю Бояджиев.

Откриването на изложбата ще бъде съпроводено с изпълнение на цигуларя Мичо Димитров – концертмайстор на Опера Пловдив. За финал на вечерта ще бъде прожектиран филм за Златю Бояджиев от архива на Българска национална телевизия, предоставен специално на Сдружение „Творческо средище“.

Вижте и

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре