Сега четете
13 законопроекта са основният фокус на тази пленарна сесия

13 законопроекта са основният фокус на тази пленарна сесия

Основният фокус на тази пленарна сесия ще бъдат 13 законопроекта, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и Шенген. Това каза пред журналисти в парламента Кирил Петков, съпредседател на парламентарната група на  „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Той коментира вчерашната среща с представителите на ГЕРБ-СДС и провелия се председателски съвет.

Сред основните приоритети Петков открои приемането на антикорупционното законодателство и приемането на Закон за противодействие на корупцията и отнемане  на незаконно придобитото имущество, законодателство срещу прането на пари и промени в Закона за съдебната власт, свързани с възможността за разследване на главния прокурор.

Всички тези закони, които общо са 13, са с две цели – Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост, отбеляза Петков и допълни, че планът всъщност е основна мярка бюджетът да бъде изпълнен.

„Ако имаме дисциплина всички партии, тези приоритети ще ги следваме един след друг, така че преди да влезем в местните избори всичко това да бъде завършено и да знаем, че България за тази година си е изпълнила ангажиментите към външните партньори и към нашите гласоподаватели“, заяви Петков.

Вижте и

Вчера имахме дискусия с ГЕРБ, така че основните две партии са абсолютно съгласни с тези приоритети, добави той. Доколкото знам, ДПС също са дали своето съгласие, отбеляза Петков и добави, че за тези основни приоритети на председателски съвет не е имало никакво опониране.

Имаме много ясни приоритети за това какво трябва да се случи и се радвам, че с другите партии ги коментирахме и тези приоритети ще бъдат основният фокус на тази пленарна сесия, заяви Петков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре