Сега четете
Главчев се отказва от 9100 лв. заплата за поста външен министър

Главчев се отказва от 9100 лв. заплата за поста външен министър

Заемайки поста и на външен министър на него му се полага заплата от 9100 лева. Той обаче е отказал тя да му бъде предоставена.

Заплатата на служебния министър-председател за премиерския пост пък е в размер на 11 000 лв. Тя е равна на заплата и половина на народен представител.
При последната корекция на възнагражденията на депутатите от февруари тази година те стигнаха основен размер от 7302 лв. като към тях се изплащат добавки за участия в комисии, стаж и пр.

Всички заплати във властта се определят с оглед на ръста на средната заплата в бюджетния сектор и варират всяко тримесечие. Според законите премиерът и председателят на парламента получават 1,5 пъти депутатската заплата, а президентът – двоен размер на заплащането на народен представител.

Вижте и

Припомняме, че седмица след като служебното правителство положи клетва, Димитър Главчев предложи Даниел Митов да замени Стефан Димитров на поста външен министър. Няколко дни по-късно Митов се отказа с поста с аргумента, че не жалае да се превръща в ябълката на раздора.
След това самият Главчев излезе с предложението да оглави и МВнР. В крайна сметка държавният глава подписа указите за смяната на министрите на МЗХ и МВнР.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре