Сега четете
Отново среща с един човек… среща като всяка друга…

Отново среща с един човек… среща като всяка друга…

Срещата е с човек, който цяла България познава като организатор на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“. Човек, който създаде инициативата „Пазител на традицията“. Човек, който е зад инициативата „Рецептите на баба“ – национален конкурс за детски рисунки на кулинарна тема. Шеф Иванов, както го познават много хора. Човек, който от няколко години представи и друга своя идея наречена „Елементи с Васко“.

Срещата сега е за една от основните посоки, в които Васко твори в момента.

Рожден ден накити за всеки човек. Много хора вече с радост могат да кажат „И аз имам талисман от Васко“. Всеки един от тях знае защо това е специален момент. Всеки един от тях знае какво се е случило след като техните лични рождени камъни са приложени в живота и ежедневието.

„Всеки човек има рожден ден, а всеки ден има камък“ така започват едни от видео разказите за всеки рожден ден камък, които Васко има публикувани в нета. Има такива разкази и в инстаграм и в ютуб, а всички негови приятели получават тези видеа като поздрав.

От колко време се интересуваш от кристали и минерали?

Камъните ме привличат още от ученическите години. След като започнах работа на 15 години и имах приходи си купувах ахати от минерал сувенир, преди революцията…

Сега вече имам камъни, кристали, минерали и образци от България и почти цял свят..

Все повече и повече вървя в посока да помагам на всеки, който иска да въведе с разбиране тези помощници в живота си. По този начин се появяват и материализират много причудливи накити. Комбинации от камъни кристали и минерали.

Има отдавна готови видеа за всеки рожден ден – 360 разказа в ютуб и 365 кратки видеа в инстаграм, във всеки от тях има комбиниране на линкове едно към друго, както и на снимка на минерала или кристала във фейсбук. Това улеснява намирането на информация.

Вярно ли е че тези неща които правиш са неповторими?

Да.

Всеки накит е съвършено неповторим по много причини. Една от тях е че всеки камък е неповторим. А когато има комбинация от камъни – тогава вече е невъзможно да се повтори този накит. Другото е, че ги изработвам на ръка. Това е друга гаранция, че изделието е неповторимо. Всички те се раждат по различен начин, както те си искат. Аз просто имам щастието да съм там когато се появят на този свят.

Какви теми използваш в това творчество?

Теми много.

Тема е всеки цвят, тема е всеки човек с неговите лични рождени камъни, тема е всяка емоция, тема е всяка мисъл и всяко чувство, тема е всяка емоция и желание.

Сега правя един накить който е на тема Високо вибрационни камъни. В него има 23 кристала и минерали, като само няколко не са в списъка за високо вибрационни камъни, но са много специални.

Всички, които гледат видеата за камъните, знаят, че имам много любими камъни. Така че това е комбинация на тема високи вибрации с малка част от тези камъни.

Вярно ли е, че и в тази тема търсиш популяризиране чрез рекордите на Гинес“

Да. Проучвам в направление Изкуство и Занаяти, какво може да се направи в тази посока. Има много неща с камъни и кристали, които вече са поставени като рекорди. Факт е, че тази в която съм аз е тема по-специфична, аз използвам и съчетавам скъпоценни и полускъпоценни и цветни камъни – както се наричат. Използвам ги в комбинация и с много специално насочено предназначение.  А имено – рожден ден – личен накит за всеки човек

Как се прави рожден ден накит или талисман?

Да кажа, че има няколко основни момента:

Първо – коя е датата на човека. Трябва да има точна информация на дата, час, място на раждане.

Второ – създаване на профил – с неговите лични рождени камъни

Трето – избор за конкретния момент на камъни за него

Четвърто – определен бюджет, с който да се оперира, за да може да се започне проект

Пето – обсъждане на визия на проекта

Щесто – изработване на накит с включване на рождените камъни на човека

Може би това са основните стъпки.

Какво струва един такъв накит?

Може да струва различно – зависи какви и колко камъни има в него. Логично е накит с няколко камъка или с един, което рядко ми се случва да правя, да е с една цена, като логично е накит с 15-20 или повече камъни да има своята конкретна за проекта цена.

Имам накити с 15, 20 и повече камъни. Имам и такива с 2 или три и няколко. За всеки, който иска накит с един камък, може да си намери и по магазините, има достатъчно разнообразие. Има и много творци които правят накити, всеки може да си поръча от където си иска. Аз обаче правя неща, които са конкретно за всеки човек, лично за него. С неговите лични рождени камъни. Специални персонални и неповторими. Като човека сам по себе си.

За колко време се изработва един накит?

И това както и цената е условно и променливо, може да са седмици или дни. Зависи какво има като проект. Колкото и да е времето, чакането винаги си заслужава.

Защо правиш това, което правиш?

Това, което правя, е започнало от мен. От моето желание да съм по-здрав. Разбира се, аз като човек, който се занимава с хранене и консултации на тази тема под различни формати, знам, че има много фактори които определят здравословния начин на живот.

Камъните са важна част от този процес. И е добре да се споделят нещата.

 

https://www.facebook.com/F2minerAlls/photos

https://www.facebook.com/F2minerAlls/reels/

https://youtu.be/WsJAW7d2fMw

https://www.facebook.com/photo/?fbid=562758582500076&set=a.562461449196456

Вижте и

линкове към социални мрежи.

 

Каква ти е идеята за рекордите на Гинес?

 

Например сега завършвам един Талисман – Енергиен кондензатор – както ги наричам.

Той е с много високо вибрационни кристали и минерали –

  1. черен
  2. перидот
  3. молдавит
  4. жълт скаполит
  5. топаз син
  6. апатит
  7. хердерит
  8. диаспор
  9. грандидиерит
  10. тифани
  11. .чароит
  12. родохрозит
  13. танзанит
  14. натролит бг
  15. черен турмалин бг
  16. кианит
  17. аксинит
  18. данбурит
  19. цитрин
  20. титанит
  21. андалусит
  22. бял сапфир.
  23. диамант

Този талисман е част от проекта за рекордите на Гинес.

 

Има ли значение броя на камъните в един Талисман?

Да. Тук в този са 23 – 23 са, защото 23 е много положителна вибрация като число. И 24 и 25 са с положителна вибрация, така че трябваше да реша – коя ми харесва повече.  Избрах 23 в този случай.

 

Когато става дума за вибрации и числа,  каква е вибрацията на твоето име, защото от известно време си с нов псевдоним?

Така е, от няколко години използвам Васко като име в общ план. Това има история и обяснение, както и отново избор на вибрация, която числата и името дават. Преди време използвах Ивитал. Шеф Иванов също е нещо подобно в този смисъл.

Много хора искат да имат и те – Личен рожден ден талисман за себе си – къде може да те намерят?

Много е лесно човек да се свърже с мен в социалните мрежи

https://www.facebook.com/F2minerAlls

https://www.instagram.com/f2mineral/

или по електронна поща:

[email protected]

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре