Сега четете
Николай Денков: През цялото време от президентството има опити първо да не бъде съставено, а след това и да бъде свалено това правителство

Николай Денков: През цялото време от президентството има опити първо да не бъде съставено, а след това и да бъде свалено това правителство

Най-важното за кабинета е да се осъществи програмата, която обявихме и да се приемат необходимите за това закони в Народното събрание, сред които е бюджетът, каза в студиото на БТВ премиерът акад. Николай Денков. Според него вече има резултати след приетите промени в Закона за защита от домашното насилие и Наказателния кодекс.

За да работи спокойно правителството са важни и отношенията между лидерите на партиите, които го подкрепят, допълни Денков. Според него сред причините за напрежението между управляващите са предстоящите местни избори, но и фактът, че вече не се провеждат срещите между лидерите, които преди лятната ваканция са били всяка седмица и на които са били взимани решения по общи стратегически въпроси.

Всяка кадрова промяна е свързана с определени очаквания, но не се осъществява под натиск отвън, обясни премиерът. Той беше категоричен, че не желае в работата му да се бъркат хора, които са извън Министерски съвет, както и на министрите да звънят лидери на партии в опит да им оказват натиск.

Николай Денков отново заяви, че не се е срещал с Алексей Петров.

По повод казуса с главния секретар на МВР, Денков обяви, че причините да се иска оставката на Петър Тодоров са изцяло професионални и допълни, че до момента във вътрешното министерство няма политически назначения.

Според министър-председателя има проблем с правомощията на служебните правителства. Той каза, че за 11 месеца работа на тези кабинети са били сменени седем хиляди души в администрацията, част от тях на високи постове. Това е работа на един редовен кабинет, категоричен беше Денков.

Вижте и

По повод отношенията с държавния глава, премиерът каза, че атаките от президентството са започнали още преди да бъде съставено правителството. „През цялото време от президентството има опити първо да не бъде съставено, а след това и да бъде свалено това правителство“, каза още Николай Денков.

Министър- председателят потвърди, че няма причина токът за домакинствата да се увеличи през следващата година, а след излизането на свободния пазар – евентуално само с няколко процента. Формулировката „енергийно бедни“ влиза в Народното събрание до дни, допълни премиерът.

По повод Плана за възстановяване и устойчвост, в който е заложено бъдещето на въглищните централи у нас, Николай Денков обяви, че заради липсата на каквито и да е действия от страна на служебния кабинет, страната вече е загубила 200 милиона лева. Под риск са 1,4 млрд. лева, ако до края на месеца не бъдат внесени и приети необходимите закони. В процеса по взимане на решения са включени и синдикатите, с които да се реши бъдещето на хората, които в момента работят в тези централи, каза още Денков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре