Сега четете
Софийската филхармония е музикален домакин на Pravets Art Nights

Софийската филхармония е музикален домакин на Pravets Art Nights

Софийската филхармония е музикален домакин на Pravets Art Nights – музикалните нощи край езерото в Правец днес и утре (21 и 22 юли), съобщават от филхармонията.

Фестивалът променя формата и името си с амбицията да отговаря на високите стандарти на домакините, коментират организаторите.

Pravets Art Nights е наследник на MozArt Festival, с организатор сдружение „Моцартови празници – 04“ и подкрепа на Община Правец, който бе създаден преди 18 години по идея на Снежина Аврамова, а голямата оперна прима Христина Ангелакова беше негов дългогодишен творчески двигател. След нейната кончина професор Борислава Танева пое организацията на фестивала. Заради натоварената си програма проф. Танева взе решение да се оттегли от позицията артистичен директор. Организаторите ѝ изказват своята гореща благодарност за нейната всеотдайност и ѝ желаят успехи в творчески и личен план.

Тромпетовата сензация Лусиен Реноден Вари, която гостува у нас в края на 2021 г., ще се включи в първия концерт на Софийската филхармония на 21 юли. Под палката на маестро Найден Тодоров тя ще представи Концерт за тромпет от Хайдн. Програмата на вечерта е почит към тримата големи виенски класици и включва още Увертюрата към „Сватбата на Фигаро“ от Моцарт и Седма симфония от Бетховен.

Вижте и

Косовското сопрано и ученичка на Христина Ангелакова – Беса Лугичи, и е тенорът Михаил Михайлов ще се изявят на 22 юли. Публиката ще чуе и „Музика на водата“ и „Музика на фойерверките“ от Хендел, представени от националния оркестър.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре