Сега четете
Националният отбор по волейбол загуби от тима на Германия

Националният отбор по волейбол загуби от тима на Германия

Мъжкият национален отбор на България по волейбол бе надигран от тима на Германия с 0:3 (22:25, 18:25, 22:25) в мач от последната седмица в Лигата на нациите в Анахайм (САЩ).
Така тимът на Пламен Константинов остана на последното 16-о място в класирането само с една победа и осем загуби, като има риск да загуби мястото си в надпреварата.

Отборът на България започна в състав: Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Денис Карягин, Димитър Димитров, Алекс Грозданов, Николай Колев и либерото Теодор Салпаров. Тимът бе без Александър Николов, който играе на Световното първенство за мъже под 21 години в Бахрейн. Като резерви на терена се появиха Аспарух Аспарухов, Николай Пенчев, Валентин Братоев, Илия Петков и Делчо Раев.

Първият сет бе равностоен, като двата отбора вървяха рамо до рамо до 17:17. След това германците взеха аванс и не го изпуснаха до края, като тимът отстъпи с 22:25.

Във втората част разликата бе по-голяма, като Германия се откъсна при 16:12, а след това поведе и с 22:16, преди да затвори спокойно сета.

В третата част тимът на Константинов успя да навакса изоставане от 5 точки и да изравни при 12:12. След това българите дори поведоха при 21:20, но Германия отбеляза 5 от последните 6 точки в мача и спечели с 25:22.

Вижте и

Най-резултатен за България бе Мартин Атанасов с 11 точки, а Аспарух Аспарухов и Денис Карягин останаха с по 9. Най-много точки в мача реализира Мориц Райхарт от Германия – 14.

Следващият мач на България е утре срещу тима на Иран от 6:30 часа сутринта. На отбора е необходима задължителна победа в оставащите срещи с иранците, Сърбия и САЩ. В противен случай тимът на Пламен Константинов трябва да играе на Чалъндж турнира в Доха, който започва в Доха на 27 юли.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре