Сега четете
Гледаме в една посока с управителя на БНБ

Гледаме в една посока с управителя на БНБ

С управителя на БНБ Димитър Радев водихме много сериозен разговор. От разговора, който имахме, Радев показа, че гледаме в една посока. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в предаването „Тази сутрин“ по bTV по повод процедурата за избор на нов гуверньор на БНБ.

 

„Видях от негова страна устрем, че няма да забавяме влизането в Еврозоната. Напротив, мисля, че даже амбицията е за средата на следващата година, но не по-късно от края на годината“, посочи Петков. „Аз лично харесах разговора, който имахме“, допълни той.

 

Попитан дали ПП-ДБ ще подкрепят евентуална номинация на Димитър Радев от страна на ГЕРБ, Кирил Петков уточни, че крайното решение на ПП-ДБ ще бъде взето след лидерски и национални съвети на отделните формации в коалицията. Името на Даниел Лорер не е обсъждано като евентуална номинация за БНБ, посочи лидерът на ПП.

 

Вижте и

Съпредседателят на ПП съобщи, че вчера, освен с Димитър Радев, разговори са водени и с Иванка Динева. Тя е номинацията на ГЕРБ за председател на НЗОК. „Ние искаме да се запознаем с кандидатите, лично аз не я познавах“, каза Петков.

 

„Тези регулатори дори са по-важни от правителството. Определят как държавата се движи и сроковете на тези регулатори са много дълги. Залагайки правилните или грешните хора, ще предопредели как България се движи в следващите години много след това правителство“, посочи още той за предстоящия избор на нови управители на БНБ и на НЗОК.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре