Сега четете
ГЕРБ-СДС не управлява, управляват ПП-ДБ, заяви Бойко Борисов

ГЕРБ-СДС не управлява, управляват ПП-ДБ, заяви Бойко Борисов

ГЕРБ-СДС не управлява, управляват „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание.

„Ще върнем всичко в парламента. Те избраха министри, зам.-министри, сменят агенции, сменят всичко, не ни питат. Ако искат да питат, тяхна работа. След осем месеца ще е обратното“, коментира Борисов. „Сега се връщаме към думите им, че те искат да управляват, а всички комисии ще са наши и на другите партии, за да ги контролираме. Днес това ще направим. Председателите ще бъдат от другите партии“, обясни той. Ангажиментът ни е към Кирил Петков да оглави комисията по европейските въпроси, добави Борисов.

„В последните две-три седмици за пореден път някой, който иска да прави политическа партия, започва да се занимава с Бойко Борисов дори нарушавайки и служебните си ангажименти. Всичко това в тези няколко седмици беше, за да се направи основата на политическа партия“, заяви Бойко Борисов и добави, че визира бившия главен прокурор Иван Гешев. По думите на Борисов Гешев нито веднъж не е закачил нито ДПС, нито БСП, нито ИТН, нито Корнелия Нинова, за да покаже в коя част на политическата сцена ще застане.

Според Борисов е видно и очевидно, че „Иван Гешев тръгна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков, за да ги дискредитира тези имена, защото му пречат на политическия проект“. Бойко Борисов заяви, че не е избирал Борислав Сарафов за изпълняващ дейността на главен прокурор. „Нито съм участвал в свалянето на Гешев, не познавам никой от прокуроската квота, нито в избора на Срафов, нито на неговата заместничка“, каза той.

Вижте и

В края на брифинга Бойко Борисов се развика на журналистите с думите: „Като премиер направих най-доброто председателство в България, инфраструктура, пречиствателни станции. Две години и половина какво направиха? Какво направиха, за да ме питате? Айде да вземем на всички деца в София ДНК. Това ли ме питате? И на вашите да взимаме, айде. Искате ли?“. Малко преди това Борисов беше попитан защо е отказал да даде ДНК проба по т.нар. разследване „Барселонагейт“, на което той отговори: „Да ходя за чужди деца да давам проба“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре