Сега четете
15 шофьори с алкохол и 8 под въздействие на наркотици за ден

15 шофьори с алкохол и 8 под въздействие на наркотици за ден

През изминалото денонощие са установени общо 15 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях четирима са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 11 – с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем водачи, четирима са отказали да бъдат тествани.

 

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 10 200 моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 13 055 водачи и пътници. Съставени са 2792 фиша и 750 акта за установени административни нарушения.

 

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Вижте и

 

По данни на МВР един човек е загинал, а 27 са пострадали при 19 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. В София са станали три тежки и 26 леки произшествия, при които има трима пострадали.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре