Сега четете
Камбоджа постави световен рекорд за най-голямо изложение на оригами сърца

Камбоджа постави световен рекорд за най-голямо изложение на оригами сърца

Изложението на оригами сърца в Камбоджа се превърна в най-голямото в света според Световните рекорди на „Гинес“, предаде агенция Синхуа. Предишния рекорд държеше Великобритания.

Близо 4 милиона оригами сърца бяха изложени в прочутия археологически комплекс Ангкор в северозападната провинция Сием Реап в Камбоджа. Целта беше да се отбележат предстоящите 32-ри Игри на Югоизточна Азия през месец май, както и 12-тите Параолимпийски игри на Югоизточна Азия, които ще се проведат през юни.

Проектът беше организиран от Съюза на младежките федерации на Камбоджа, ръководен от Хун Мани – син на камбоджанския премиер Хун Сен.

„Вече мога да потвърдя, че със своите 3 917 805 оригами сърца Съюзът на младежките федерации на Камбоджа получи титлата за световен рекорд на „Гинес“, каза официалният арбитър на Световните рекорди на „Гинес“ Томоми Секиока. „Искам да кажа, че бях впечатлена от невероятната екипна работа, страст и дисциплина.“

Тя добави, че новият рекорд подобрява предишния световен рекорд за най-голямо изложение на оригами сърца от февруари 2019 г. – постижението на Великобритания е включило 53 704 сърца от хартия.

Вижте и

По време на събитието Хун Мани обясни, че целта на проекта е да се покаже подкрепа към всички камбоджански спортисти, които ще се състезават в предстоящите игри, имайки предвид, че кралството ще бъде домакин на игрите за първи път от 64 години.

„Това е една нова гордост за Камбоджа и показва нашия дух на любов и единство“, каза още той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре