Сега четете
Фондация „Енчо Керязов“ ще продължи да търси деца таланти за 12-ата „Нощ на звездите“ до 20 април

Фондация „Енчо Керязов“ ще продължи да търси деца таланти за 12-ата „Нощ на звездите“ до 20 април

Фондация „Енчо Керязов“ ще удължи срока за набиране на кандидатури на деца таланти за 12-о издание на церемонията „Нощ на звездите“, която тази година ще се проведе на 26 август в Античния театър в град Пловдив.

„До 20 този месец ще бъде удължен срокът за приемане на кандидатури на децата таланти. В момента имаме над 200 подадени молби. Отделно получаваме много обаждания, телефон и писма с въпроси във връзка с кандидатстването. Затова решихме да дадем и по голям срок, за да може всички младежи и деца, които са постигнали резултати за предходната година да участват в тази кампания“, каза световноизвестният цирков артист Керязов.

„Много, много голяма конкуренция има в категория „Спорт“. Тази година имаме нещо ново. За първи път е подадена кандидатура на младеж, който се занимава с ветроходство. Изключително радостен съм, че имаме и младеж, който е постигнал световен рекорд в брейка. Това е спорт включен в програмата на Игрите в Париж догодина. Вярвам, че България ще се представи достойно на този форум. Имате още доста време за подготовка, така че се надяваме да имаме и там резултати в този нов за олимпийската програма спорт. В също време за нас не е чак толкова нов, защото знаем, че в България от доста отдавна има школи по брейк и то на доста добро ниво“, допълни заместник кметът в ресор „Култура, спорт, младежки дейности, туризъм и връзки с обществеността“ в община Ямбол.

„В останалите две категории категории – изкуство и образование, също е доста интересно. В изкуството има някои имена, които вече са били награждавани от фондацията. Интересното е, че има подадени голям брой кандидатури, които са от малки населени места в България. Това също ме радва, защото означава, че в по-малките населени места школите по изкуства явно работят добре и достигат до завидни резултати. В образованието отново най-много са кандидатурите свързани с математиката“, обобщи единственият българин, носител на наградата „Сребърен клоун“ от  световния фестивал в Монте Карло.

Вижте и

„Кандидатурите на децата таланти не могат да се подават от родители. Тази година се наложи няколко пъти да връщаме писма точно поради тази причина. Кандидатури имат право имат право да подават директори на основни и средни училища, обществени съвети, читалища, школи по изкуства, центрове за работа с деца, националните спортни федерации, спортни клубове, треньори и учители, но не и родители“, заяви още Керязов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре