Сега четете
До 17:00 часа днес партиите и коалициите могат да подадат в ЦИК документи за регистрация за участие в парламентарни избори

До 17:00 часа днес партиите и коалициите могат да подадат в ЦИК документи за регистрация за участие в парламентарни избори

До 17:00 часа днес партиите и коалициите могат да подадат в Централната избирателна комисия (ЦИК) документи за регистрация за участие в предстоящите парламентарни избори на 2 април, е записано в хронограмата за вота, публикувана на сайта на ЦИК. Документи за промени в състава на коалиции ще се приемат в ЦИК  до 17:00 ч. на 25 февруари.

Всяка партия може да участва в изборите за народни представители самостоятелно или в коалиция с други партии, но не може да участва в повече от една коалиция.

За участие във вота формациите трябва да внесат безлихвен депозит в размер на 2500 лева по сметка в Българската народна банка. Номерът на банковата сметка е обявен на интернет страницата на ЦИК. В срок от седем дни от обявяване на окончателните резултати от изборите за народни представители, с решение ЦИК възстановява депозита на партиите и коалициите, които са получили не по-малко от едно на сто от действителните гласове на национално ниво.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре