Сега четете
Ива и Велислава Костадинови:Почти е готов третият ни самостоятелен албум

Ива и Велислава Костадинови:Почти е готов третият ни самостоятелен албум

Ива и Велислава Костадинови са сестри, внучки на известната народна певица Гуна Иванова. От нея двете наследяват таланта си и силната любов към фолклора. Още от ранно детство прекарват време в репетиционните зали, където Гуна Иванова ръководи групите си. С течение на времето двете сестри се присъединяват към софийската група „Софийски славеи” при читалище „Св. София“ с ръководител Гуна Иванова. Групово се изявяват на различни сцени в България и в чужбина. След време групите се разпадат, но те продължават да се изявяват на музикалната сцена в дует, както и с баба си. Имат общ албум: „Зайди, зайди, ясно слънце“.

Ива Костадинова е родена на 13.05.1994г. в гр. София. Завършва средното си образование със специалност „Банково дело” в елитната Национална стопанско-финансова гимназия в гр. София. Продължава образованието си в УНСС със специалност „Бизнес администрация”, но това, че образованието й е различно и далеч не свързано с музика, не я спира да се занимава професионално с нея.

Велислава Костадинова е родена на 14.04. 1996 г. в гр. София. Завършва 32 СОУ „Св. Климент Охридски”. Продължава образованието си в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, в класа на професор Стефан Данаилов, със специалност актьорство за драматичен театър. Кандидатства през 2015 г. и бива приета още от първия път, като преди това не се е занимавала професионално с актьорство. Насочват я нейните близки, които ясно виждат артистичния й талант. Първият филм, в който заема участие като актриса, е „XII a”.

Песни в репертоара им са: „Катерино моме“, „Девойко мари хубава“, „Море сокол пие“, „Песен за Самуил“, „Недо ле, арна девойко“, „Море пиле, славей пиле“, „Сойка птица“, „Ой, ти моме, Ангелино“, „Айде моме, босо по росата“, „Не ме давай, мила мамо“ и други.

На „Пирин Фолк“ Сандански 2017 г. се представиха с изпълнение на живо на песента „Море пиле“ в Конкурса за изпълнителско изкуство и в Конкурса за авторска македонска песен с „Не ме давай, мила майко“ /музика и текст: Гуна Иванова, аранжимент: Светослав Лобошки/. Тръгват си с 3 награди.

Последната ви песен се казва“ С кончето“ да разкажете нещо за нея?

С кончето” e песен , която знаем още от много малки  и ,от репетиционните зали ,когато нашата баба Гуна Иванова подготвяше хора за фестивали.

Текста на песента с свързана с една приказка ,много известна „Спящата красавица“.

Песента е изворна от Пиринският край и нас този край ни е любим и ,понякога нещата се получават в правилното време.

Много я обичаме тази песен и  явно сега и беше времето.

Работехме със Светлин Кътлев  той не обича да експериментира и винаги излиза нещо напомнящо за него.

Във видеото поканихме  да участва колега от класът на сестра ми тъй,като двамата  са завършили при Стефан Данаилов.

Момчето се казва Цветан Апостолов гледали сме го в сериала „Татковци“,а сега го гледаме в сериала“ Войната на буквите“.

Какво сте замислили ,като проекти за тази година ,като нови песни?

Ами продължаваме с традиционното ,като сме събрали количество песни ,които нашата аудитория не е чула ,и ни остава още  малко,за да оформим трети самостоятелен албум.

Във него ще са включени  авторски песни ,изворни ,и народни песни за всеки по-нещо.

Продължаваме с концепцията „Патриотична рамка“ по един или друг начин да накараме българинът да се почувства горд и да напомняме за герои ,нещо което го има навсякъде.

Как прекарвате  свободното си време?

Свободното си време прекарваме по един интересен наш  любим начин обичаме да се разхождаме  и обичаме да се събираме в малки компании .

Имаме си много близки приятели наши ,които обичаме да се събираме в домашна обстановка пускаме си тиха музика,  а не по барове и заведения.

Обичаме спокойствието и хармонията.

Трудно ли е да се правят нови песни ,ако няма спонсор ,или подкрепа от някои?

За направата на една песен се минават ,няколко етапа .Ако песента е авторска трябва да се създаде мелодия текст .

Трябва после да влезеш и в студио да я запишеш и да и направиш и видео реализация ,което за нас е задължително.

Не обичаме да представяме песни без видео реализация. Харесваме да има някаква концепция вътре и нещо интересно да се случва.

Да излезе всичко хубаво си изисква голям ресурс и това е стимул да работим ,след направата на хубави неща после всичко се връща.

Имате ли покани за музикални  формати да участвате или реалита предавания?

Имали сме покана два пъти  за един музикален формат с конкурсен характер ,но ние смятаме ,че  имаме пример от нашата баба Гуна Иванова тя е нашата светла пътека и да представяме нашият фолклор  ,но в тези предавания има много стилове музика ,а не само фолклор.

Вижте и

Бихте ли направили  проект с друг жанр ,или изпълнител ?

Самата песен ,която направихме „Чула ли си“ първата ни песен така да кажем с по съвременна интерпретация  и смесване на жанровете ,защото тя звучи ,като поп-песен искаме да кажем, че като пеем тази песен всички са в еуфория.

За „Догодина“ чуваме вал и е с фолклорно звучене.В момента работим по едно много интересно предизвикателство работим с един изпълнител ,който не можем да обявим в момента  ,но е жена .Само ще добавим ,че е човек  ,които има послания в песните ,както нашите.

.Имате ли си ухажори ,или някои на сърцето?

Двете си имаме сериозни приятели.Гледаме да не афишираме с това нещо ,а да се интересуват какво ще е посланието на следващата ни песен ,отколкото кой с кого си е гадже.

В едно интервю за нас баба ви Гуна Иванова спомена ,че ще се опита да направи юбилеен концерт тази година да очакваме ли изненади от вас?

Да ще има „55 години на сцена“ юбилей на нашата баба Гуна Иванова и в момента тече трескава подготовка и подбираме песни от нашият репертоар ,кои песни да влязат на това грандиозно събитие.

Какъв съвет бихте дали на младите  изпълнители ,които сега пеят народна музика?

Когато всичко идва от сърцето успехът е неминуем и това ,което обичаме да правим  гледаме да го представим по-най-добрият начин.

Да пеят със сърцето си и да пеят това ,което искат да кажат и бъдат себе си.Случат е ,че ние с баба си много си приличаме ,но ние сме с една кръв.

Как се поддържате във форма да сте красиви?

Няма да лъжем хората ,че спортуваме просто имаме добър ген в нашето семейство .

Гледаме храната да е сравнително здравословна.

Никола Тодоров

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре