Сега четете
Депутатите ще изслушат МЕ и председателя на КЕВР за компенсации за хората без ток

Депутатите ще изслушат МЕ и председателя на КЕВР за компенсации за хората без ток

Депутатите ще изслушат министъра на енергетиката Румен Радев и председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов във връзка с изплащането на компенсации на хората, останали без електрозахранване по време на снеговалежите на 25 и 26 ноември т.г., според приетата програма на Народното събрание. Изслушването е по искане на парламентарната група на „Възраждане“.

Очаква се парламентът да обсъди на второ гласуване промени в данъчни закони – за счетоводството, за акцизите и данъчните складове, и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Според приетата вчера програма за работа на Народното събрание първото четене на законопроекта за държавния бюджет трябваше да е тази седмица като точка 5 .

След среща в сряда обаче между председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев и финансовия министър Асен Василев стана ясно, че депутатите ще обсъждат план-сметката на държавата за 2024 г. следващата седмица, както и второто четене на останалите данъчни закони и т.нар. малки бюджети (на Националната здравноосигурителна каса и Държавното обществено осигуряване).

Вижте и
Румен Радев

Разбрахме се новата програма за приемането на бюджета да започне с вече приетите от комисия данъчни закони, след което в следващата седмица да се премине към големия бюджет, оставащите данъчни закони и малките бюджети на второ четене, обясни Асен Василев пред медиите в Народното събрание. По думите му идеята е да може преди Коледа да бъде приет и големият бюджет, така че държавата да започне спокойно годината.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре