Сега четете
Заради лекарство: Арестуваха момиче с епилепсия за притежание на наркотици

Заради лекарство: Арестуваха момиче с епилепсия за притежание на наркотици

Момиче с епилепсия е задържано за притежание на наркотици. По думите на близки й причината за задържането е, че имала в себе си лекарство, което е животоспасяващо за нейното състояние.

Случката се разиграла на 13 януари.

19-годишното момиче обясни, че е билапроверена от полицаи, които претърсили личните й вещи без позволение. В чантата й открили хапчета против епилепсия. Въпреки медицинския документ, който им представила, полицаите я задържали.

“Обясних им няколко пъти, че ми е издаден от личния лекар. Те не го приеха и го хвърлиха на капака на автомобила”, каза още момичето.

Майката на пострадалата – Павлина Евтимова – Атанасова, обясни, че документът, който полицаите откриват в чантата на дъщеря й, е за друго лекарство. “Тя пие оригинала, а на нея й е изписан заместител, който се предлага на нашия пазар”, уточни майката. Тя допълни още, че дъщеря й носи със себе си както бележка от личния лекар, така и гривна за епилепсия.

От Министерство на здравеопазването заявиха, че лекарственият продукт “Ривотрил” е изключен от позитивния лекарствен списък. Заради това той не може да се разпространява на фармацевтичния пазар у нас.

Вижте и

Адвокатът на семейството обаче е категоричен – законът не е нарушен. “Тя е носила документ, който удостоверява лечението й. На бележката пише, че й е предписано лекарството “Клонарекс”. Тези две лекарства са идентични”, обясни той.

Лекарството “Ривотрил” е закупено от Германия, каза майката на момичето. Тя използвала него, защото “Клонарекс” не влияе добре на лечението й.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре